איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_8596

כשאני בונה  מתכון חדש אני כמובן חושבת על השילוב של חומרי הגלם והטעם שלהם – איך הם יהיו ביחד , איזה טעם משולב ייווצר כשיבושלו ביחד .

השלב השני הוא איך המנה תראה – האם הצבעים ישתלבו יפה . האם המראה של המנה יהיה מעניין ? מעורר תאבון ? יעשה חשק לקחת ביס ?

והשלב השלישי – עניין  הטקסטורה  – איך חומרי הגלם ישתלבו  , האם יתנו מרקמים דומים או יוסיפו עניין גם בעניין המרקם של כול אחד מהם ?

קיבלתי מסנפרוסט להתנסות מיני תפרחות של ברוקולי . את משפחת  הכרובים אני מאוד אוהבת והיום יש אפשרות להשתמש בהם כל השנה על ידי שימוש בסנפרוסט .

תפרחות הברוקולי עדינות ודורשות בישול קצרצר . חשוב מאוד לשמור על צבען הירוק מה שמעיד על שמירה של הוויטמינים בירק .כשאופים את התפרחות אני ממליצה רק להפשירן ולא לחלוט במים או כל בישול מקדים אחר – אין צורך ! כל אפייה קצרה תספיק .

הכנתי מאפה – טארט נהדר של מיני פרחי ברוקולי עם פרחי קישואים ( שאני חולה עליהם בכל דרך) הממולאים בגבינות – כל הכבודה נאפתה על בצק עלים  עם רוטב רוייל קלאסי מעל המחבר את כל המרכיבים.

אם אין לכם פרחי קישואים ממליצה לפרוס קישואים או זוקיני לטבעות דקות ולסדרם בשורה צפופה לצד הברוקולי.

DSC_0639

מאפה מיני ברוקולי ופרחי קישואים ממולאים

  • 1/2 ק"ג בצק עלים מרודד במילוי חמאה מופשר
  • 1/2 שקית מיני פרחי ברוקולי
  • 12 פרחי קישואים / 4 קישואים בינוניים
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם פרמז'ן מגורר
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
  • 2 ביצים
  • 100 מיליליטר שמנת מתוקה
  • 100 מילילטר  חלב
  • 1/2 כפית גרדת אגוז מוסקט
  • כפית מלח
  • 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • מעט חמאה לשימון התבנית

פרסו את הבצק המופשר וחיתכו יריעת בצק שתהיה גדולה מהתבנית  – שיספיק לכיסוי גם של דפנות התבנית.

אם התבנית עגולה ניתן לרדד מעט את הבצק כדי להתאימו לגודל התבנית.

משמנים קלות את התבנית בחמאה ,פורסים את הבצק ומהדקים לתחתית ולדפנות .

בקערה מערבבים את גבינת הריקוטה , גבינת הפרמזן והבזיליקום  – טועמים ואם יש צורך מוסיפים מלח.

ממלאים את פרחי הקישואים בתערובת הגבינה. אם אין פרחי קישואים מורחים  את הגבינה כמו "גבעה" שעליה מסדרים את הקישואים הפרוסים .

מסדרים את הברוקולי בשורה לצד הקישואים וממשיכים מעט. כך מסדרים שורה של קישואים ושורה של ברוקולי .

מערבבים בקערה את הביצים , שמנת מתוקה . חלב , אגוז מוסקט ומלח .

שופכים את התערובת בזהירות לתבנית .

מפזרים מעל את גבינת המוצרלה.

אופים את המאפה במשך כ 35 דקות או עד להשחמה בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות

השאר תגובה