איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מאפה ירקות וגבינות

המאפה ירקות וגבינות זה שמור אצלי בפינת הרושם, מגישה אותו באירועים

מיוחדים. יש לא מעט עבודה , שלבים והכנות אבל ….. שווה כל רגע ושווה כל ביס.

מדובר במאפה גורמה איטלקי מהמטבח שבצפון איטליה. מנה שמכינים בחגים או באירועים חשובים ממש.

כמובן שמשתמשים בירקות טריים , גבינות שוות והרבה סבלנות כי היא משתלמת.

את המאפה הזה הכנתי מגבינות של חברת גד: ריקוטה פרסקה, גבינת שמנת ופיקורינו. אתם יכולים להשתמש באיזו גבינה קשה אחרת לגרור שאתם מעדיפים את טעמה – פרמג'ן , מנצ'גו או כל אחת.

אפיית המנה הינה איטית וגם דורשת זמן התקררות כדי לאפשר למאפה להתייצב.

כדי להגיע לתוצאה לא רק טעימה, אלה גם יפה, חשוב לאפות את המאפה בתבנית עם דפנות גבוהות וישרות, רצוי מרובעת. את התבנית ציפיתי בנייר אפיה כדי לאפשר שחרור קל.

אם הצצתם ברשימת חומרי הגלם אני בטוחה שראיתם כי אין במאפה זה אפילו לא טיפה אחת של קמח !!!

 מאפה מרשים של ירקות וגבינות

  • 3 כוסות אפונת גינה מבושלת
  • 3 כוסות גזר ( כחמישה גזרים )
  • חבילה גדולה של עלי תרד טריים
  • 3 ביצים מופרדות
  • 6 כפות שמנת מתוקה
  • 6 כפות גבינת שמנת
  • 150 גרם גבינת ריקוטה פרסקה של גד
  • 200 גרם גבינת פיקורינו בשלה של גד
  • מלח
  • פלפל

מבשלים את האפונה והגזר בכלים נפרדים עד לריכוך ומניחים במסננת לשעה להגברת כל הנוזלים.

חולטים את עלי התרד במים רותחים ומעבירים מיד למי קרח – כדי לשמור על הצבע הירוק . מסננים וסוחטים היטב היטב .

טוחנים במעמד מזון כל אחד משלושת הירקות בנפרד ומניחים בשלושה קערות שונות.

לכול קערה מוסיפים חלמון אחר , 2 כפות שמנת מתוקה, שתי כפות גבינת שמנת ו 1/3 מגבינת הפיקורינו המגוררת. מוסיפים 1/3 כפית מלח  1/4 כפית פלפל שחור מערבבים וטועמים.

לתערובת התרד מוסיפים את גבינת הריקוטה.

מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה. מחלקים את הקצף ל 3 ומוסיפים בתנועות קיפול עדינות את הקצף לכל אחת מתערובות הירקות.

אז יש לנו שלוש קערות עם תערובות של אפונה, גזר ותרד – עכשיו נבנה את המאפה.

לאחר שפרסנו נייר אפיה בתבנית שלנו, גם על הדפנות, נסדר את התערובות.

נשטח 1/2 מתערובת האפונה על הבסיס לשכבה ישרה ואחידה.

על שכבה זו נשטח 1/2 מתערובת הגזר לשכבה יפה ואחידה תוך זהירות לא ללחוץ ולקלקל את שכבת האפונה.

על שכבת הגזר נשטח את כל מלית התרד ועליה את כל תערובת הגזר. נסיים עם האפונה.

מגדל המחיות צריך להגיע ל 2/3 מגובה התבנית ולא יותר כי הוא תופח באפייה.

מכסים היטב את התבנית ברדיד אלומניום שיהיה סגור כל זמן האפייה.

נאפה את המנה שלנו בחום של 180 מעלות ל 40 – 60 דקות.

המאפה שלנו יתפח ויתייצב מעט. נוצא אותו מהתנור ונתן לו להתקרר לגמרי. לאחר הקרור הוא יהיה יציב לגמרי.

ניתן להסיר את רדיד האלומיניום ולשחרר בזהירות את התבנית.

לפני הארוחה אפשר לחממו בתנור או להגישו בטמפרטורת החדר.

השאר תגובה