איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0679

חם חם חם – כל כך חם !

למי יש חשק לאכול כבד ויותר מזה למי יש חשק לבשל כשכל כך חם ?

אז זה בדיוק הזמן לטונה ריאו מרה . לאחרונה הושקו בארץ שני טעמים של טונה ריו מרה שהם ממש ארוחה מוכנה – סלט עם  טונה טעימה קטניות וטעמים  – טעים.

כדי להפוך את זה למאפה טונה ברגע – ארוחה מפנקת לקחתי את תכולת הקופסה כמו שהיא הוצאתי חבילה של בצק עלים על בסיס חמאה מהמקרר ותוך 5 דקות הייתה פשטידה נהדרת בדרך לתנור.

לאלה שלא אוכלים מוצרי חלב אפשרי להחליף את הבצק עלים לכזה שהינו ללא חמאה ובמקום שמנת  לבישול מחלב להשתמש בשמנת של אלפרו על בסיס חלב קוקוס.

DSC_0688

מאפה טונה ברגע

  • קופסת טונה ריו מארה בנוסח מקסיקני
  • ¼ חבילת בצק עלים
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה 10% שומן
  • חלמון ביצה
  • גרדת אגוז מוסקט
  • עלי תימין -ענף אחד
  • מלח פלפל לפי הטעם

מרדדים את בצק העלים לעיגול שמתאים לכלי חסין חום בקוטר 12 ס"מ . כולל ציפוי הדפנות.

בקערה מערבבים את תוכן קופסת סלט הטונה, עם שמנת + חלמון הביצה + אגוז המוסקט + עלי התימין ומלח פלפל.

ממלאים את הבצק שבתבנית שיגיע ל ¾ גובה.

אופים את המאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 30 דקות או עד שמשחים.

נהנים במאפה נהדר ומזין עם סלט קטן ליד

השאר תגובה