איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מה שאני הכי אוהבת במאפים זה את הקריספיות . הקראנצ' הזה ששומעים בכל ביס , הטקסטורה המתפתחת זו שהופכת בורקס ללהיט ולבצק פילו אפוי לאלוף. לכבוד חג השבועות רציתי להכין מאפה גבינות קריספי במיוחד.

לפני שנים נתקלתי באחד מטיולינו בעולם – באיסטנבול במאפה בצק פילו מהמם שנאפה בתבנית עגולה ענקית במילוי של אגוזים שונים, והרבה דבש . מה שהיה מעניין הוא הטוויסט שהיה בו , כדי להגדיל את הפריכות של המאפה הוסיפו ללב המאפה פסים של בצק פילו שנאפה והפך מתפצח במיוחד.  התמונה הלכה איתי שנים והיום הגיע הרגע בו אני אופה את הגרסה המלוחה שלי למנה היפהפייה ההיא . הכנתי מאפה מבצק פילו דק דק אפוי טוב ממולא בגבינות שוות במיוחד עם עגבניות מיובשות וצמחי תבלין מהגינה שלי.

מאפה גבינות קריספי במיוחד

האמת יצא מדהים הגברברים כבר חיסלו הכול. ממליצה להכין בתבנית הכי גדולה שיש לכם בבית.

מאפה גבינות קריספי במיוחד

  • חבילת בצק פילו שהופשרה לפי הוראות היצרן ( נשתמש ב 3/4   חבילה)
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 חבילת גבינת חרמון תנובה
  • 1/3 חבילת פרורי מוצרלה תנובה
  • 3 כפות עירית קצוצה
  • 3 כפות בזיליקום קצוץ
  • 3 כפות עגבניות מיובשות קצוצות דק
  • 3 ביצים
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה 32%
  • 1/2 כוס חלב
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

מאפה גבינות קריספי במיוחד

מאפה גבינות קריספי במיוחד

מחממים תנור ל 200 מעלות.

משמנים קלות תפנית פאי מתפרקת בקוטר 32 ס"מ

לוקחים דף בצק פילו ומורחים בחמאה מומסת ומסדרים בתוך התבנית תוך הצמדת הדף לפינות התבנית  כשהחמאה בצד העליון.

לוקחים דף נוסף משמנים בחמאה ומניחים על הדף שבתבנית אך בהזזה ב 45 מעלות מהדף הקודם. חוזרים על אותה פעולה עם עוד שני דפים – בסך הכול 4.

מסירים את שאריות הבצק המשתלשלות מהתפנית תוך השארת סנטימטר של בצק היורד מחוץ לתבנית.

לוקחים דף פילו חדש ( לא מורחים בחמאה) מקפלים את הדף כמו אקורדיון  ברוחב של כשני סנטימטר . מסדרים את צרור הבצק על צידו במרכז התבנית כמו שבלול רחב.

ממשיכים כך עם עוד כ 4-5 דפים תוך ששומרים מרווח בין הדפים בו נכניס את הגבינה.

אופים את המאפה ל 20 דקות או עד שהבצק משחים יפה.

בינתיים חותכים את גבינת חרמון ומערבבים עם המוצרלה , בזיליקום ,עירית ועגבניות מיובשות.

בקערה נוספת מערבבים את הביצים , שמנת, חלב, מלח ופלפל.

מוציאים את המאפה מהתנור ומקררים מעט. מסדרים את תערובת הגבינות בחללים בין הדפים האפויים. שופכים בזהירות מעל הגבינות את תערובת הביצים כך שיגיעו יחד ל 3/4 גובה הדפים האפויים בתוך התבנית.

אופים את המאפה עוד 15- 20 דקות ב 180 מעלות או עד שמלית הגבינה מתייצבת ומעט מתנפחת.

 

 

  1. אנה הגיב:

    מהמם ונראה טעים!!

השאר תגובה