איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

הצורך ליצור עניין  וכיף מדי ערב לארוחה היחידה ביום שבה כל המשפחה  מתכנסת לארוחה  במשותף מצריך כישורי אלתור יותר מכישורי בישול.

מאפה זה הוא מאפה שמשתנה לפי מה שיש במקרר. פטריות ? הולך!  גבינות ? הולך !

העיקרון הוא שילוב בין  – ירק + גבינה + ביצים + מסמיך + תבלינים.

DSC_0070

אז קודם נראה מה יש היום במקרר ומכאן נתקדם.

סלסלת פטריות , ג'ינג'ר , פלפלים אדומים , גבינת פרמזן , ½ גביע קוטג' , גביע גבינה 5% ויוגורט .

אז כך – הולך לי מצוין פטריות + בצל נטגן ביחד.

ג'ינג'ר – לא מתאים כאן – לא מסתדר לי בטעמים עם הגבינה  – אז לא נשתמש.

גם הפלפלים לא מסתדר – אז לא

כל הגבינות והיוגורט בפנים + 2 ביצים , מסמיך – קמח/קורנפלור/ פרורי לחם – מה שאתם מעדיפים אפשר ורצוי קמח מלא . מוסיפים כ 2-3 כפות .תבלינים – מלח פלפל בזיליקום /פטרוזיליה אם יש  ואם אין אז אפשר יבש או שאפשר לא .

משמנים קלות  בתבנית אפיה עם ספרי שמן בטעם חמאה וזהו ! משטחים את הבלילה שהכנו ואופים כ 30 דקות ב 180 מעלות.

לא תצטרכו להזמין את בני הבית יגיעו לשולחן  הם יגיעו בזכות הריח הנהדר שיתפשט בבית.

סלט ירקות ליד וזהו – ארוחת ערב נהדרת ב 10 דקות עבודה.

DSC_0068

חשוב לא פחות להגיש את המאפה שלנו על צלחות יפות – אני אוהבת את סט האביב של Luminarc   – דשא פרחים  – מותג צרפתי של כלי זכוכית  עמיד במיוחד וקל לניקוי במדיח .

בתאבון

השאר תגובה