איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

כשיש לי במקפיא בצק פילו  אי אפשר להפתיע אותי!

אחד הילדים מתקשר בערבו של יום באמצע השבוע ואומר – אמא אני מגיע מחר – כל כך מתחשק לי איזה מאפה שאת עושה , משהו עם גבינות/ תרד / פטריות – מה שיש במקרר.

בשמחה ניגשתי למקפיא הוצאתי את חבילת בצק הפילו  להפשרה במקרר . מחר בבוקר בקלי קלות אכין מאפה נהדר.

למחרת בבוקר כל  שנותר לי זה לגשת  למקרר ולבחור במה אמלא את דפי הפילו הדקיקים  ולהכין מאפה . יש תרד, גבינות כל מיני , קרישה  – לא צריך יותר.

אז קבלו מתכון למאפה נהדר בלי הרבה תכנון מראש עם בצק נוח מאוד לעבודה – לא נידבק , דפים שנפרדים בקלות . וסוד קטן ממני – אם נשאר לי בצק בסוף הכנת המאפה אני מקפלת את הבצק יפה מסביב ליריעת הפלסטיק ואוטמת אותו .שומרת אותו לפעם הבא.

מאפה מהיר מבצק פילו תרד וגבינות

  • חבילת בצק פילו
  • שמן זית כתית מעולה
  • צרור גדול של תרד טרי
  • קרשה אחת קצוצה דק
  • 3 שיני שום
  • גבינה בולגרית 100 ג"ר
  • גבינת ריקוטה 100 גרם
  • ½ כוס פרמזן
  • ½ כוס מוצרלה
  • 2 ביצים
  • שמנת מתוקה
  • אגוז מוסקט מגורר טרי
  • מלח
  • פלפל שחור

במחבת גדול מחממים מעט שמן , מוסיפים את הקרשה ומטגנים על אש בינונית כ 5 דקות .

מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לבשל יחד עוד כשתי דקות.

מוסיפים את התרד הנקי ומבשלים ביחד עד שהתרד מעבד מנפחו.

מורידים מהאש ומעבירים למסננת ל ¼ שעה  להגרת הנוזלים.

מוסיפים לתרד את הגבינות ללא המוצרלה ומערבבים . מוסיפים מלח , פלפל שחור וגרדת מוסקט.

בתבנית אפיה מזכוכית נאפה את המאפה – מושחים אותה במעט שמן זית ומניחים עלה אחד של בצק . מסדרים את העלה כך שיכסה גם את דפנות הכלי. מושחים את העלה בשמן זית ומניחים עליו עלה שני. אותו מושחים גם בשמן זית ומניחים עליו עלה שלישי.

שופכים את תערובת התרד והגבינות על דפי הפילו שבתבנית ומשטחים.

בקערה מערבבים ביצים , שמנת , מלח פלפל שחור וגרדת אגוז מוסקט.

שופכים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל מעט גבינת מוצרלה .

אופים בחום של 180 מעול למשך 30 דקות או עד להשחמה.

השאר תגובה