איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0633

בצק עלים ממולא בשר הוא מאכל טעים, מהיר הכנה ונהדר לאירוח. לאחר האפייה מתקבל מאפה זהוב ריחני ומגרה . אני נוהגת להכין מאפה זה  כמנה עיקרית בליווי סלט ירוק לאירוח או הכי כיף להגישו במפגש חברתי כמו פיקניק משפחתי או עם חברים , או סתם מפגש שבו כל אחד מביא משהו טוב מהבית.

אני תמיד מעדיפה לאפות מאפיי בצק זה בתבנית חד פעמית  העשויה מניר מתקלה – שטוחה מלבנית או מוארכת .

התבניות ניתנות לשימוש בתנור ובמיקרוגל, מתאימות לאפייה ולצלייה, עמידות בחום של עד 220 מעלות ואטומות לנוזלים. האיכות הטכנולוגית הגבוהה מאפשרת מעבר מתנור האפייה להקפאה מבלי לפגוע באיכות התבנית והמאפה. חשוב לי גם להדגיש שהקרטון הינו מתמחזר כך שאין חשש של פגיע בסביבה.

DSC_0628

אז קדימה למאפה

מאפה בצק עלים במילוי בשר

  •  400 גרם בצק עלים
  • 1 בצל
  • 3 כפות שמן
  • 500  גרם בשר טחון
  • כף גדושה רסק עגבניות
  • מלח ופלפל לטעם
  • כפית אורגנו
  • 2 ביצים קשות
  • 70 גרם זיתים ירוקים ללא גרעינים קצוצים
  • ביצה
  • שומשום

 מפשירים את בצק העלים ובינתיים מכינים את המלית: מקצצים את הבצל ומשחימים אותו בשמן. מטגנים את הבשר רק עד שישחים קלות. מפוררים את הבשר בעת הטיגון.

מוסיפים את רסק העגבניות+ מלח , פלפל ואורגנו  וממשיכים לבשל כ ½ שעה ביחד . אם יש צורך מוסיפים כ ¼ כוס מים. לאחר כל הנוזלים נספגו מכבים את האש ומקררים
קוצצים את הביצים הקשות והזיתים ומוסיפים לבשר שבמחבת

מרדדים את הבצק למלבן בגודל 45*25 ס"מ

אם משתמשים בתבנית מוארכת (של לחם או של "אינגליש קייק"), שמים בה את הבצק כך שיגלוש מחוץ לדפנות. מניחים על הבצק את תערובת הבשר ומקפלים את הבצק מעליה. מורחים מעט חלבון להדבקת שולי הבצק. כמו כן את כל החלק העליון בחלמון ומפזרים מעט שומשום
אופים כ-35 דקות בחום בינוני-גבוה ( 375 פ., 190 צ.), בחלק העליון של התנור, עד שהבצק מזהיב ותופח.

  1. חיה הגיב:

    נראה נהדר , וביתי כל כך
    תודה
    חיה

  2. רחל הגיב:

    אם מכינים בתבנית מלבנית שטוחה
    האם הבצק מספיק גם לכיסוי או שיש להשתמש
    בעוד בצק לכיסוי

    • איריס לוי הגיב:

      מה גודל התבנית ?
      בכל מקרה חבילה של בצק עלים שוקלת 500 גרם או 1 ק"ג.
      למנה זו השתמשתי ב 400 אז יש לך לפחות עוד 100 גרם ביטחון

השאר תגובה