איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0718

לחם עם ממרח פסטו בפנים הוא סידור נהדר של טעם וריח. אפשר להכין את הפסטו לבד  .

מצרפת לכם מבחר מתכוני פסטו – או להשתמש בממרח פסטו מוכן איכותי שאתם אוהבים .ממרחים המוכנים מקצרים לי את זמן העבודה במטבח ועושים בו הרבה טוב.

הפעם הכנתי לחם מתובל – קל מהיר והכי חשוב טעים טעים

  • 3.5 כוסות קמח לבן
  • ¾ כף מלח
  • 1 כפית סוכר חום
  • ½ כף שמרים יבשים
  • ביצה טרופה
  • ¼ כוס שמן זית
  • כוס מי ברז
  • ממרח פסטו פטרוזיליה

בקערת המיקסר מערלים עם הוו  את הקמח +הסוכר + השמרים והמים להתחלת בצק. מוסיפים את הביצה הטרופה + מלח + שמן ומערבלים יחד כ 10 דקות לקבלת בצק אחיד ורך. אם הבצק מעט דביק מוסיפים מעט קמח.

את הבצק המוכן מגלגלים בקערה המשומנת קלות בשמן זית ומכסים בניילון נצמד להתפחה של כ שעתיים. ניתן להכניס את הבצק למקרר בשלב זה ולהמשיך את הכנתו למחרת.

מוציאים את האוויר מהבצק התפוח בלחיצות קלות על גבי משטח עבודה מקומח. מחלקים את הבצק לשנים ומרדדים כל חלק לעלה באורך 30 סנטימטר.

מורחים שכבה דקה ואחידה מממרח הפסטו ומגלגלים יפה  – כך בשני חלקי הבצק.

קולעים לצמה דשנה ומשהים לתפיחה כשעה בתבנית אינגליש קייק.

בתנור מחומם ל 220 מעלות מניחים תבנית חד פעמית + מים – ליצירת אדים בתנור.

מכניסים את הלחם לאפיה  של 15 דקות בחום גבוה ולעוד 30 דקות בטמפרטורה של 190 מעלות עד להשחמה .

מוציאים את התבנית מהתנור ומקררים את הכיכר על רשת.

רוצים ללמוד לאפות לחמים ? סדנת לחם – התקשרו עכשיו0544944205

השאר תגובה