איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0229

העובדה שגינת הירק שלי מניבה קישואים רבים מאוד מעודדת אותי ליצור כל יום מתכון חדש , כל יום טעים יותר .

מהשילוב של הירקות מהגינה עם מקרר מלא גבינות המוכן ומזומן לשבועות  מתקבלת ארוחה נהדרת טעימה , בריאה והכי חשוב קלה להכנה.

הפעם לביבות קישואים החוברות יחד לכול גבינה שיש במקרר ושאתם אוהבים, נותנת  פצצה של טעמים ועידון בפה.  הכלל החשוב הוא שהגבינה צריכה להיות עם %  מים  נמוך כי הקישואים בעצמם מלאים במים  ואיננו רוצים ליצור דייסה אלא לביבה שתחזיק את עצמה מחד ולא נזדקק לטגן זמן ארוך עם הרבה שמן מאידך.

הכנתי לצד הלביבות הקלילות הללו גם צזיקי מהיר וחמצמץ מיוגורט עיזים נפלא של תנובה ששידרג את המנה .

בתמונות נראות גם לביבות מנגולד – שגם הוא מהגינה אבל זה סיפור אחר.

DSC_0215

DSC_0220

לביבות קישואים וגבינות

  • 5 קישואים יפים וקשים
  • 2 ביצים
  • 250 גרם גבינת ריקוטה מסוננת
  • 150 גרם גבינה קשה – פרמזן/עמק
  • 3 כפות גדושות קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות פטרוזיליה/בזיליקום קצוץ דק
  • מלח פלפל שחור
  • 3 כפות שמן קנולה לטיגון

מגררים את הקישואים כולל הקליפה על פומפיה  עבה ושמים בקערה

מסננים את הנוזלים מהגבינה – אפשר להניח במסננת צפופה לשעה כך נפחית את כמות הקמח שיהיה צורך להוסיף.

מוסיפים את הגבינה , ביצים ,קמח , אבקת אפייה , בזיליקום ותבלינים.

ניתן להחליף את הקמח הלבן בכל קמח שאתם מעדיפים – קמח מלא או קורנפלור /אורז לרגישים לגלוטן.

מחממים כף שמן במחבת טפלון , יוצרים לביבות  עם כף ישירות לתוך המחבת החמה ומטגנים על אש בינונית עד שהחלק העליון מוצק . הופכים את הלביבה בזהירות עם כף מעץ.

צזיקי חמצמץ

  • כוס יוגורט עיזים
  • 1 מלפפון  קלוף חתוך לקוביות קטנות
  • 1 שן שום קצוץ דק
  • כף שמן זית
  • ¼ כפית מלח

מגישים חם עם צזיקי וסלט קטן

DSC_0222

השאר תגובה