איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

כרוב ממולא באורז וירקות

חודש דצמבר הוא חודש מיוחד . בחודש זה נחגגים החגים החשובים של שלושת הדתות  כך שבערים המעורבות – חיפה , יפו נוצלה ההזדמנות לחגיגות משותפות. בחיפה חוגגים כבר הרבה שנים את החג של החגים – חנוכה עם כריסמס + ראש השנה החדשה (האזרחית) ביחד . השנה נסענו להשתתף בחגיגות בוואדי ניסנס בפסטיבל עליז של מוזיקה אווירה והרבה אוכל טוב. השיטוט המהנה בין דוכני האוכל הביתי  גרם לי לרצות לטעום מהכול – מהמאפים הנהדרים והתפוחים המקורמלים והשיפודים הקטנים אבל הכי חשקתי לטעום מכל הסירים של הבשלניות הביתיות.  כל מיני מגולגלים ממולאים , סירים מהבילים מלאים בירק מבושל מבוסס צמחי בר שלוקטו ובושלו עם הרבה רגש. במיוחד הלך משך את תשומת לבי סיר מיוחד . סיר של כרוב ממולא באורז וירקות שאותו הכינה פטימה.

כשחזרנו הביתה הלכה איתי החוויה הקולינרית מספר ימים , הטעמים הריחות . התחשק לי כל כך לשחזר את הכרוב הממולא  שהכינה פטימה מניסנס .

דוכן האוכל הביתי של פטימה

 

כרוב ממולא באורז וירקות

סבתא שלי הייתה מכינה כמעט כל שבוע סיר גדול מלא ב  כרוב ממולא באורז וירקות שטעמו היה רחוק כמזרח ממערב או יותר נכון רחוק כמו המרחק בין פולין לואדי ניסנס . הטעמים , הגודל המרקם היו שונים.

אז עשיתי ניסיונות עד שהגעתי לטעם שאני אוהבת שיש בו דמיון לזה של פטימה וגם נגיעה בטעם של זה שסבתא שלי הכינה – סוג של גשר .

כרוב ממולא באורז וירקות

  • סבתא שלי וגם פטימה לא הוסיפו בשר לאורז במילוי לעלי הכרוב . אני אוהבת את הכרוב הממולא ללא תוספת של בשר אך אם אתם רוצים ניתן להוסיף 300 גרם טחון מן הצומח או 250 גרם בשר טחון לתערובת האורז ורק אחר כך למלא את עלי הכרוב.

כרוב ממולא באורז וירקות

  • ראש כרוב בינוני
  • למלית:
  • כוס אורז בסמטי \ פרסי שטוף ומסונן
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 בצלים קצוץ לקוביות
  • 4 עגבניות מגורדות בפומפייה
  • 1/4 כוס כוסברה /פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף מלח
  • פלפל שחור טחון

לרוטב

  • 3 כפות שמן
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טרי
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 3 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 1.5 כוסות  מים

מכינים את עלי הכרוב למילוי: מניחים בסיר מלא מים רותחים את הכרוב ומבשלים כ-15 דקות עד שהעלים מתרככים.

מוציאים את הכרוב המרוכך מהמים , מקררים ומפרקים בעדינות לעלים. חותכים מכל עלה את  העורקים המרכזיים הקשים, שומרים אותם + ליבת הכרוב . קוצצים ומרפדים את תחתית הסיר.

מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ושטוח. מוסיפים שום ותבלינים, מטגנים דקה מוסיפים את רסק העגבניות והמים . מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים.

מכינים את המלית: מטגנים את הבצל הקצוץ בסיר להשחמה קלה. מוסיפים את האורז ומטגנים ביחד מספר דקות תוך ערבוב. מוסיפים את העגבניות המרוסקות + הכוסברה + התבלינים ומבשלים יחד מספר דקות . מעבירים הכול לקערה לצינון התערובת .

ממלאים ומבשלים: בתחתית סיר הבישול מסדרים את הקרוב הקצוץ כמצע .

מכינים את העלים הממולאים  – שמים כף מהמלית במרכז כל עלה ומתחילים לקפל אותו מבסיסו. מקפלים כלפי פנים את השוליים ומגלגלים בלי להדק מדי.

מסדרים את הממולאים על מצע הכרוב בשכבה צפופה אחת, כשהתפר כלפי מטה.

שופכים בזהירות את הרוטב על הכרובים הממולאים בסיר .

מביאים את התבשיל לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה מאוד, כשעה עד שעה וחצי עד צמצום הנוזלים. מגישים חם.

  1. ליאת הגיב:

    את העגבניות המרוסקות לא מוסיפים לרוטב ות העגבניות המגורדות למלית?

השאר תגובה