איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0658

חצילים טעימים ממולאים בבשר טחון בקר, מסודרים יפה בחצי עיגול – מתקבלת מנה מרשימה במיוחד טעימה ומיוחדת. יכולה להיות מנה ראשונה בארוחה מפוארת במיוחד.

כדי להוסיף טעמים צבע ויותר עניין הוספתי פלח של דלעת במרכז המנה . כשפותחים את חצי הכדור של החצילים הממולאים מפתיעה אותנו הפס המעניין של הדלעת האפויה .

מוזמנים להשתתף בסדנת בישול מיוחדת ב 16.8.16  בשעה 18:00 ממטעמי המטבח האסייתי – מתמקדים בוייטנאם קמבודיה וסינגפור. התקשרו עכשיו  0544944205

DSC_0657

DSC_0664

כיפת חצילים מרשימה במילוי בשר טחון

  • 2 חצילים פרוסים לפרוסות דקות
  • 1/2 קילו בשר טחון בקר טרי
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • גזר רצוץ לקוביות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סילאן
  • דלעת פרוסה לפרוסות בעובי 3/4 סנטימטר

מכינים את החצילים:

מורחים עם מברשת מעט שמן זית על כל פרוסת חציל ומסדרים אותם על ניר אפיה בתבנית ואופים עד להשחמה קלה ב 190 מעלות בתנור.

מסדרים את פרוסות הדלעת על נייר אפייה – מורחים עם מברשת שמן זית כל כול פרוסה .

מפזרים מלח ואופים עד להשחמה קלה – שהדלעת לא תהיה רכה מידי.

מכינים את תערובת הבשר:

במחבת מחממים  שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.

מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן ביחד מספר דקות.

מוסיפים את הבשר הטחון רסק העגבניות והתיבול ומערבבים טוב ומטגנים עד שהבשר

משנה את צבעו קלות

בונים את המנה

במרקיה מסדרים את פרוסות החציל מסביב סביב כשכל חתיכה חופפת ב 1/3 על זו שלידה .

ממלאים ב 1/3 הגובה מהבשר הטחון .

מסדרים את פרוסות הדלעת על הבשר.

מסדרים מעל את הבשר עד לגובה של 3/4 מהכלי.

סוגרים עם רצועות החציל את המילוי ביפנים –  כאילו שנור כיס.

להגשה הופכים בזהירות את צלחת המרק על צלחת הגשה – המנה נושרת בעדינות לצלחת ההגשה .

השאר תגובה