איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מנה אחרונה בכוס אישית

כמה טובה שתהיה הארוחה שבישלתם , לא משנה כמה מנות הכנתם כמה סלטים הגשתם אם לא הכנתם מנה אחרונה שהיא הסיום הנהדר של היצירה השיא שמגיע בסוף זה כאילו שלא עשינו דיי , שהארוחה לא שלמה.

אז אם מדברים על מנה אחרונה בכלל ובחג השבועות בפרט – אז כזו עם גבינות עשירות נימוחות , מתוקות במידה עם תוספות כל זה בכוס אישית – זה הקינוח בשבילי.

אוסם יצאה עם פתי בר שוקולד מריר ופתי בר קרמל אותו אני אוהבת במיוחד.

אז גבינת מסקרפונה + פתי בר קרמל שבור + אגוזי מלך + פירות יער  = שחיתות במיטבה  .

כוס מענגת של גבינה פירות יער

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 200 גרם יוגורט עיזים איכותי
  • 120 גרם אבקת סוכר
  • 50 גרם שמנת מתוקה
  • 4 גרם ג'לטין
  • 20 גרם מים
  • גרדת תפוז
  • 150 גרם פירות יער קפואים – מיקס
  • 80 גרם סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 80 גרם פתי בר שבור לשברים קטנים ( לא טחון)
  • 80 גרם אגוזי מלך קלויים

מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים ל 10 דקות להתגבשות

בקערה של המיקסר עם תוסף ההקצפה מאחדים את הגבינה, היוגורט והאבקת סוכר בהקצפה במהירות בינונית.

מחממים את השמנת המתוקה .

ממסים את הג'לטין למשך 5 שניות במיקרוגל – עד שהופך לנוזל . מוסיפים לשמנת החמה – לא על האש.

מערבבים את השמנת המתוקה עם הגבינות וממשיכים להקציף ביחד.

מערבבים את שברי הפתי בר עם אגוזי המלך הקלויים

בסיר קטן מחממים את פירות היער + הסוכר עד לרתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את מיץ הלימון.

טוחנים את הפירות עם בלנדר מוט למחית וטועמים – מתקנים מתיקות וחמיצות. מקררים.

מרכיבים את המנה – מזליפים בכוס אישית מהגבינה כ 1/3 גובה גבינה , מעל מפזרים בזהירות את שברי הפתי בר ומעל עוד מהגבינה – עד 5/6 מגובה הכוס. מכניסים למקפיא ל 15 דקות.

לאחר התייצבות מסוימת של הגבינות מוסיפים עם כף בזהירות את רוטב פירות היער כך שיגיע ממש עד  קצה הכוס. מקררים לפחות 10 שעות לפני הגשה.

  1. אנונימית הגיב:

    אחלה אתר ואחלה מתכונים.
    אבל המילה "סטקטו" ממש לא קשורה לכאן בשום מובן, ומומלץ להחליף אותה במילה שמשמעותה אינה נסתרת ממך…

השאר תגובה