איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

שבועות כבר בפתח ואני בטוחה שאתם מתכננים את הארוחות החלביות שלכם . הפעם מנה נהדרת מהמטבח האיטלקי משובח . כמו תמיד קל להכנה , וטעים במיוחד כל עוד הקפדנו על שימוש בחומרי גלם מצוינים . כדורי גבינה נימוחים  המבושלים ומוגשים עם רוטב עגבניות קליל.

הכנתי את כדורי הגבינה מלחם מאתמול – באיטליה מקובל מאוד להשתמש בלחם מאתמול להכנת עוגות , פסטה מאפים ומה לא – האיטלקים קונים/אופים מידי יום לחם טרי כך שתמיד נשאר לחם ליום למחרת וכמובן – לא זורקים !!. כמו כן השתמשתי בגבינה חדשה של תנובה – "גבינה למאפים 9% " גבינה עם גוף שניתנת לבישול ואפיה – נהדרת.

אפשר להכין כדורים אלה גם ללא גלוטן אם נשתמש בלחם ללא גלוטן או פרורי לחם  גדולים ללא גלוטן.

אז בחג שבועות הקרוב כשאתם מארחים את המשפחה ואת החברים לא חובה לעשות עוד פשטידה תכינו כדורי גבינה חלומיים רכים כמו עננים המוגשים עם רוטב עגבניות עדין עדין . שימו לב שאין כאן טיפה אחת של טיגון כך שהמנה ממש צנועה בקלוריות.

 

 כדורי גבינה ברוטב עגבניות

 לכדור גבינה

  • 2 פרוסות לחם / לחמנייה מאתמול
  • 250 גרם גבינה למאפים – תנובה(חצי חבילה)
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 70 גרם פרמג'ן מגורר
  • ביצה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות עירית קצוצה

לרוטב עגבניות

  • חצי מיכל מחית עגבניות או 6 עגבניות בשלות מגוררות
  • 2 שיני שום
  • 8 עלי בזיליקום
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

הכנת הכדורים

קוצצים במעבד מזון את הלחם לפרורים.

בקערה מערבבים את פרורי הלחם , גבינות , ביצה, עירית , שום ומלח.

בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדור פינק פונג.

הכנת הרוטב

במחבת מחממים שמן זית.

מוסיפים את השום ומיד מוסיפים את מחית העגבניות. מביאים את המחית לרתיחה.

מוסיפים עלי בזיליקום קרועים , מלח ופלפל וממשיכים לבשל ביחד עוד כשתי דקות.

מוסיפים למחבת את הכדורים בזהירות ומניעים את המחבת בקלות כדי לכסות את כל הכדורים ברוטב.

מבשלים ביחד כ 10 דקות בחום בינוני.

מגישים עם עלי בזיליקום רענן

השאר תגובה