איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0132

DSC_0184

אזור עמק האלה ושיפולי הרי יהודה עבורי הם בית. בית נפשי רוחני וקולינרי.

כל כך הרבה פינות חמד אפשר למצע בטוסקנה הקטנה שלנו – גבנים , אופים , אנשי שמן זית וכמובן ייננים מוכשרים.

הוזמנתי לביקור ביקב מוני שהוקם בשנת 2000. זו לא הפעם הראשונה שאני כאן. משפחה שמייצרת שמן זית מצוין וגם יין טוב מאוד מושכת אותי לחזור ולבקר . הפעם גם הכרתי את המשפחה וגם את היינן הראשי המוכשר שהדריך אותנו ביד נאמנה ובידע רב על תהליך הגידול, הטיפול בענבים עד לעשיית היין הנהדר .

היקב נוסד על ידי שכיב ערטול, אב המשפחה וסוחר זיתים שהגיע לאזור מכפר מרר שבגליל העליון סוחר זיתים שהתאהב במדרונות הירוקים והשופעים של עמק שורק, החליט לחכור אדמות חקלאיות ולשתול כ-1000 דונם של גפנים מתוך התחשבות באדמה  המיוחדת של האזור.
היקב נקרא על שמו של ד"ר מוני ערטל, בנה של המשפחה, והינו יקב מודרני ומשוכלל. היין של היקב מתיישן בחביות עץ השוכנות במערת גיר המספקת את התנאים האידיאלים ליישונו של היין: טמפרטורה טבעית של 17 מעלות ו-70 אחוזי לחות.
יחודו של היקב הוא לא רק בזני היין המשובחים הגדולים למרגלות עמק שורק, אלא באנשים המיוחדים המייצרים אותו.

DSC_0148

משפחת ערטול, משפחה נוצרית – ערבית מהגליל שעברה להתגורר בהרי יהודה. היינן הראשי ביקב הוא ששון בן אהרון – איש רב פעלים בתעשיית היין הישראלי .
מאוד ממליצה להגיע למרכז המבקרים ביקב. המקום נהדר למנוחה לרוכבי האופניים הרבים המגיעים לאזור. ניתן  לערוך פיקניקים תחת סוכה במקום וליהנות מנקודת תצפית מיוחדת המשקיפה לעבר הכרמים ועמק שורק. המקום פתוח מדי יום עד שעה 17:00.

DSC_0158 DSC_0169

DSC_0180

השאר תגובה