איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

לטארט אפוי טרי יש מראה נהדר  וריח משכר. הכנת טארט היא דרך נהדרת ויצירתית לאחד מספר מרכיבים האהובים והזמינים במקרר במאפה אחד.

רק לחשוב על בצל מקורמל, פלפל קלוי, גבינות דשנות, ביצים צמחי תבלין אפויים ביחד גורמים לי להזיל ריר.

טארט זקוק לידו לסלט רענן וזהו – יש לנו ארוחת צהרים מפנקת או פינוק משודרג לארוחת ערב משפחתית.

הכנת טארט אינה דורשת זמן בישול ממושך מהכנת הבצק ועד המילוי והאפייה.

אפשר למלא תחתית בצק חצי אפוי כמעט בכל מילוי אך לדעתי האיכות היא לשמור על הפשטות המדגישה את חומרי הגלם הנבחרים.

 מספר טיפים לפני

– כשמכינים את הבצק חשוב ביותר שחומרים הגלם יהיו קרים – חמאה, מים, בצק ואפילו תבנית האפייה.

– ניתן להקפיא בסיס לטארט בלתי אפוי –למשך שבועות. האפייה תעשה ישירות לתנור מחומם

– הטארט יאפה תמיד האפייה עיוורת – לאחר עריכת הבצק על תבנית האפייה דוקרים אותו במזלג , מצפים אותו בנייר אפייה ומניחים עליו גרגירי חומוס כמשקולת.

קיש עגבניות שרופות בגבינות ובזיליקום

בצק

  • 200 גרם = כוס 2/3 קמח
  • 100 גרם חמאה
  • ביצה
  • כף מים קרים

רויל

  • 1 שמנת מתוקה
  • אגוז מוסקט
  • 2 ביצים
  • מלח
  • 30 גרם גבינה צהובה

בקערת מעבד המזון שמים את הקמח החמאה והמלח , מעבדים במשך דקה , מוספים את הביצה ובודקים אם צריך את המים.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים חצי שעה.

מרדדים את הבצק עם מערוך כך שיהיה דק . ניתן לרדד על משטח מקומח או בין שני שכבות של ניר אפייה מה שיקל על העברתו של הבצק לתבנית. מקררים שוב כחצי שעה.

אופיים בתנור מחומם ל 180 מעלות  כ 10 – 15 דקות או עד שהבצק נראה עשוי ויבש .

מוציאם מהתנור ומקררים מאט וממלאים במילוי שבחרתם.

אני מאוד אוהבת למלא את הבצק האפוי בעגבניות מיובשות + בזיליקום, גבינות למינהן – עיזים , דנה בלו ומעל הכול – רויל.

במרכז התבנית גבינה צהובה ומסביב הרויל וזהו לתנור ב 180 מעלות.

השאר תגובה