איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0066

השילוב בין שום ג'ינג'ר רוטב סויה וסוכר הוא מאבני היסוד לבישול האסייתי.

השילוב בין חומרי גלם אלה במינון הנכון יוצר טעם ייחודי  עדין ואהוב וכאשר מוסיפים לטעמם הנהדר של חצילים ברוטב סיני …. מה יכול להיות יותר טעים.

יש שני טיפים חשובים להצלחתו של מתכון זה :

  1.      החצילים – בעלי מעט גרעינים שעברו אידוי עד לריכוך מה ששומר על צבעם הלבן.
  2.     העברת החצילים בעודם חמימים לתוך הרוטב כדי שזה ייספג היטב ויעשיר את טעמם.

DSC_0053

DSC_0059

DSC_0070

חצילים ברוטב  סיני

  • 4 חצילים טריים בגודל בינוני
  • ¼ כוס סויה
  • 2 כפות  חומץ בלסמי
  • כף  שרי דובדבנים
  • כף סוכר חום
  • כפית צ'ילי גרוס
  • כפית מלח גס
  • כפית שמן קנולה
  • 6 שיני שום כתושות
  • 3 סנטימטר ג'ינג'ר
  • כפית שמן שומשום
  • בצל ירוק חתוך לקישוט

קולפים את החצילים וחותכים אותם לחתיכות באורך של כ 4 סנטימטר ורוחב של סנטימטר.

בסיר גדול או ווק מחממים מים עד להרתחה . ומניחים מעליה סלסלת אידוי מבמבוק.

מסדרים כ 1/3 מרצועות החצילים על צלחת זכוכית .את הצלחת מניחים בתוך סלסלת האידוי וסוגרים את המכסה .

מאדים את החצילים6-8 דקות עד שבנעיצת מזלג הם רכים.

מוציאים את החצילים ומניחים במקומם את שאר החצילים  ועושים תהליך דומה.

בקערה מערבבים את כל החומרים לרוטב. לאחר שמסיימים לאדות את כל החצילים מעבירים  אותם בעודם חמימים לתוך הרוטב.

ממליצה לאכול אחרי כשעתיים.

לפני הגשה מקשטים עם בצל ירוק

לסדנת בישול אסייתי לחץ כאן

השאר תגובה