איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

13321679_1048303815207457_2924859628319250525_n

לאורך חיי הזוגיים עברנו יחד הרבה בתים עד שהגענו לביתנו הקבוע  במושב.

בכל מקום בו גרנו מצאנו את המאפיה המקומית – זו האופה את הלחם במקום כדי שיהיה לנו את החלה לסופ"ש . חלה כזו נימוחה מתקתקה שתלך עם כל דבר בסוף שבוע – הרוטב של הדגים , הטחינה המטפטפת וכמובן עם הטוסט העמוס בגבינות וירקות.

בעשרים השנה שאנחנו גרים בביתנו זה אני כבר לא זקוקה למאפיה השכונתית למרות שיש מסביבנו יופי של מאפיות . אני אופה את החלות שלנו לבד.

אין על הריח המענג המתפשט בבית בזמן האפייה של החלות ואין קשה מהשמירה על החלות המתקררות מפני כל מי שעובר במטבח ומתחנן לביס .

יש הקולעים חלות משלושה , ארבעה ואפילו שישה גדילים  – אני הכי אוהבת את החלה העגולה הנבנית מכדורים כדורים הנתלשים בכיף  ונאכלים בהנאה גדולה.

החלה האהובה ביותר עלי היא זו עם חמאה וחלב אך ניתן להכינה גם עם מחמאה ומים לטבעונים ולשומרי הכשרות .

אז קדימה התחילו להכין חלות בקלי קלות גם אתם.

dsc_7214

חלה מתוקה עם צימוקים / אגוזי מלך

  • 1 ק"ג קמח
  • 50 גרם שמרים טריים או 17 גרם יבשים
  • 100 גרם סוכר
  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר ( מחמאה )
  • 500 מ"ל חלב ( מים)

תוספות

  • 30 גרם מלח
  • 50 גרם צימוקים בהירים
  • 50 גרם צימוקים כהים
  • 100 גרם אגוזי מלך

לציפוי

  • מעט מים
  • שומשום / פרג

לקערה של המיקסר  מכניסים את הקמח המנופה, שמרים, סוכר וחלב ומעבדים כ 5 דקות במהירות איטית.

מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עוד כ 4 דקות.

לאחר שנוצר בצק חלק ולא דביק מוסיפים את המלח ותוספות – אם רוצים.

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת להתפחה של כשעה וחצי.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מוצאים אוויר ומחלקים ל 2.

כל חצי מחלקים ל 10 כדורים שווים ומסדרים אותם ברניג ( חישוק עגול לאפייה) משומן מעט  במרווחים של כ2 סנטימטר אחד מהשני

מתפיחים עוד כ 40   דקות .

מברישים במעט מים  ומפזרים שומשום/ פרג

אופים בתנור מחומם ב 190 מעלות

 

השאר תגובה