איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_9134

אין על ריח של אפייה בבית – מבחינתי זה מה שניקרא ריח של בית .

מאז שאני זוכרת את עצמי אני אוהבת מאפים – לאפות ועוד יותר לאכול . בצק עלים , בצק שמרים העיקר שיהיה מלוח – המתוקים מדברים אלי הרבה פחות .

כבר שנים אני ממש מכורה לעשיית בצק שמרים – התהליך האיטי , המבוקר עושה לי את זה מאוד . לראות את הבצק הדומם מתעורר לחיים ותופח מרגש אותי כל פעם מחדש.

קצב החיים מהיר מאוד ולא תמיד יש את הזמן לכל התהליך כולו של הטמעת החמאה בתוך הבצק כדי ליצור בצק עלים איכותי או להטמעה של החמאה + ההתפחה המבוקרת של בצק שמרים עלים בשביל זה יצאה לאחרונה חברת מעדנות עם סדרה של בצקים איכותיים .

סדרת הבצקים לראשונה מועשרת בחמאה – ולא במרגרינה כבעבר מקצרת את זמן ההכנה וחוסכת את הטרחה שכרוכה בהכנת בצק מבלי להתפשר על הטעם. סידרה זו  מאפשרת לכולם  לאפות מאכלים טעימים גם אם נרתעים מעבודה עם שמרים .

קיבלתי להתנסות חבילה של בצק שמרים עלים עם חמאה ,  היה לי ברור שאכין ממנו מאפה מלוח – למרות שבבצק יש מתיקות מסוימת שלדעתי רק משדרגת את הטעמים ומשתלבת מצוין עם המילוי המלוח.

חשוב לשים לב בהכנת המילוי שיהיה מרוכז מאוד כי השכבה של המילוי שניתן למרוח בתוך הגליל דקה מאוד מה שאומר שמעט מלית צריכה להעניק טעם בולט. אז הכנתי ממרח פסטו ארומטי מאוד עם הרבה הרבה שום, בזיליקום ופרמז'ן שנטחן לממרח סמיך המהווה מילוי . באותה דרך ניתן למלא את המאפים בממרח עגבניות מיובשות , טפנד זיתים ועוד.

טיפים לשימוש נכון בבצק :

  1. חשוב להפשירו לפי הוראות היצרן ולעבוד עם הבצק כשהוא קר.
  2. הבצק על בסיס חמאה ולכן מתחמם בקלות והופך דביק מהר
  3. חשוב לזרות קמח על משטח העבודה ועליו לרדד את הבצק

לאחר שימוש בבצק שמרים עלים מעדנות אני ממליצה מאוד – נעים , קל לעבודה והכי חשוב טעים טעים טעים.

DSC_9122

DSC_9126

DSC_9135

חישוקי בצק במילוי ארומטי

  • חבילת בצק שמרים עלים – מעדנות
  • 5 שיני שום
  • כוס גדושה עלי בזיליקום
  • 1/2 כוס פרמז'ן איכותי
  • ביצה טרופה למריחה
  • 70 גרם גבינה בולגרית

הכנת המלית על ידי טחינה במעבד מזון של כל חומרי המילוי למחית אחידה.

פותחים את אריזת הבצק .

חותכים מלבן בבצק כולל הניילון ברוחב של כ 13 ס"מ . את המלבן חוצים לשני מרובעים.

מניחים ריבוע על משטח העבודה המקומח , מסירים את הניילון ומרדדים את הבצק ליריעה דקה .

מורחים את המילוי , חורצים את הפסים ומגלגלים.

לחצו כאן לסרטון המסביר את דרך ההכנה.

מכינים את כול החישוקים , מניחים על הכול מגבת נקייה ומתפיחים כשעה.

מורחים את החישוקים בביצה טרופה .

אופים כ 30 דקות בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות עד להשחמה.

תוך 5 דקות לא נשאר דבר בסלסילה – באחריות !

השאר תגובה