חוויה יפנית – סיפור מסע
כבר שנים אנחנו חולמים לבקר בארץ השמש העולה – יפן. הרבה לפני שהתחלנו לטייל בעולם יפן נתפסה בעינינו כמדינת החלומות – מקום שחייבים לבקר בו.
למרות כל ההכנות שנמשכו חודשים קריאה וההמלצות של הרבה חברים הופתענו ובגדול. הופתענו מהיופי , מהעושר ,המסורת , הניקיון וקבלת הפנים של היפנים המקסימים.
יצאנו לשלושה שבועות של שיכרון חושים ביפן . כאן אני אשתף חלק מה חוויה יפנית – סיפור מסע שעברנו.
התחלנו את מסע הרכבות שלנו בטוקיו וסיימנו באוסקה עמוסי חוויות. ביקרנו במקומות רבים ערים גדולות מקדשים ,ערי ספר , אזורים חקלאיים הערים המרכזיות היו – טוקיו, ניקו , קאמקורה ,האקונה , טקאיימה , קינאזאווה , נארה, הירושימה , הימג'י וקיוטו .
בדרך חווינו שני טייפונים , התפרצות הר געש אחת והרבה הרבה אורז, סויה ,אצות ים דגים, פירות ים ובשר מיוחד והרבה הרבה מקדשים.
בשבועות הקרובים אכתוב פוסטים בהם אחלוק מחוויות הטיול שלנו תוך התמקדות באוכל היפני המיוחד . אשתף בתמונות ומתכונים יפניים מסורתיים עם התאמה למטבח שלנו. אכתוב מתכון שאותו אכין במטבח שלי המבוסס על מה שטעמנו ביפן.
אשמח מאוד לשמוע את דעתכם ועוד יותר את ההתנסות שלכם במתכונים שאשתף.
כדי לעורר את בלוטות הטעם צפו במספר טעימות מהמטבח היפני.
אורז מבוסם בסויה ומירין עטוף בבשר מעושן
גיאוזה – כיסנים ממולאים בכל טוב
סושי צמחוני
סושי טונה – מהטורו – החלק השמן בטונה
ראמן – עם אטריות סובה
אוקונומייקי – פנקייק ועליו הרבה ירקות ובשר
טמפורה ירקות
זה רק חלק קטן מהחוויה
איריס לוי שף פרטי