איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

dsc_1538

לאחרונה הגיע לביתי כיכר לחם שמראהו ממש לא מעיד על טעמו . פרסתי לי פרוסה אחת ….. ואחריה עוד אחת והרגשתי שיש כאן משהו אחר. טעמו של הלחם היה מיוחד עשיר מלא בארומה  – פשוט טעים.

לאחר ברור מהיר בעלי סיפר שזה לחם שאפה חגי – בנה של בת גרעין של ניסים בן למשפחה של אופים.

היה לי ברור שאת הבחור הזה אני חייבת להכיר. כדי לראות את חגי אופה יש להגיע לקיבוץ עינת ביום חמישי בערב – כך עשינו את דרכנו בשעה 21:00 לקיבוץ למפגש.

התנור בחצר כבר להט כשהגענו כל בני המשפחה היו סביבו –  חגי הנו דור שלישי של אופים . סב המשפחה היה אופה בעל מאפייה משפחתית בפתח תקווה – מאפיית טיקוצקי . אבא של חגי גם הוא אושיית לחם ידועה – ניר בן יהודה ומכאן הכול ברור התפוח לא נופל רחוק מהעץ.

חגי מתמסר כולו לאפיית לחמי מחמצת מיוחדים מקמחים המגיעים מחיטה עתיקה – איינקורן ומקמחי כוסמין ושיפון את כולם הוא טוחן לבד ומייצר מיד לחם נהדר.

dsc_1541

dsc_1551

חגי למד והשתלם באפיית לחמים אצל טובי האופים בצרפת והיום אופה את הלחמים המיוחדים שלו – לחמי בוטיק  מעולים למביני דבר . לחגי יש רצון גדול להכין לחמי איכות והוא עושה זאת מצוין. לאחרונה התחיל חגי לאפות גם חלות נהדרות

את הלחמים הנהדרים אפשר לקנות ב "טבע הגבעה" בגבעת טל בראש העין  ובקרוב במרכולים נוספים.

ניתן ליצור קשר דרך דף הפייסבוק " חגי והלחם"  וגם באמצעות  מספר הטלפון של חגי 054-4911510

 

 

 

dsc_1546

השאר תגובה