איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

כבר שנים השידה שליד מיטתי עמוסה בספרים .ספרי מתח , פרוזה וגם ספרי טיולים. תמיד יש שם איזה ספר חדש או יותר נכון חדש אצלי על המדף העוסק בבישול .  אוכל רחוב מסין , בישול כפרי איטלקי ועוד. האמת לאחרונה הזמנתי מאנגליה ירחון נהדר העוסק גם הוא בבישול קלסי עם נגיעות עכשוויות .

בשנה האחרונה גובה הספרים על השידה ממש ירד – גיליתי את הקריאה בטאבלט . אני כל כך נהנית לקרוא ספרים דיגיטלית – המסך מואר , הדפים לא מתבלבלים וגם המחיר מוזל . האמת מעט פחות רומנטי ואספר לכם – ואל תגלו לאף אחד – לפעמים בלילה כשהוא ישן לידי כבר נוחר קלות בסיומו של דף אני הופכת את הטאבלט כדי לעבור לדף הבא – חחחח  במקום "לדפדף " עם האצבע .

לאחרונה פגשתי ברשת האינטרנט את הספר החדש של האופה הכל כך מוכשר אורי שפט – ממאפיית לחמים שכבש את ארצות הברית: עם שלושה סניפים מצליחים בניו יורק . אני מוצאת את עצמי מדפדפת בו ופשוט נהנית – תמונות יפהפיות , מתכונים נהדרים והסברים פשוטים מאוד.

הפרק על הפוקאצ'ות תפס אותי חזק . האמירה אפייה של הפוקאצ'ות משולה עבורו לציור על בד קאנווס ממש עשתה לי את זה . היה לי ברור שברגע הראשון שיהיה לי זמן גם אני אצא "לצייר" על פוקאצ'ות ברוח שפט.

הכנתי את הבצק המנצח שלי לפוקאצ'ות שהולך איתי כבר שנים והוספתי והוספתי והוספתי מעל מכל הבא ליד .

 

חגיגה של פוקאצ'ות

מצרכים

  • 1 ק"ג קמח
  • מים 600 גר'
  • שמרים יבשים 16 גר'
  • מלח 16 גר'
  • שמן זית 3 כפות

ללוש את קמח + מים +שמרים כ 7דקות במיקסר עם וו לישה

להוסיף שמן ומלח ממשיכים ללוש עוד 3 דקות .

מניחים את הבצק בקערה רחבה לאחר שמרחנו אותה במעט שמן פשוט.

מכסים את הקערה בניילון נצמד .

התפחה ראשונה – שעה וחצי .

מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומוציאים את האוויר בלחיצה קלה .

חותכים עם סכין את הבצק ל כ 10 חתיכות שוות ומעצבים אותן לצורה הרצויה

מייצרים  שקעים על גבי הבצק בעזרת האצבעות.

מסדרים על הבצק מגוון ירקות שאתם אוהבים :

  • קישואים פרוסים דק , פטריות , בצל אדום
  • 3 סוגי בצלים
  • פלפלים בצבעים שונים עם תימין
  • בצל מטוגן , אנשובי ,זיתים שחורים
  • רצועות דלעת , אספרגוס פרוס , מחטי רוזמרין

מזליפים  בשמן זית, וזורים מלמעלה מלח גס.

אופים בתנור שחומם מראש בטמפ' 220 מעלות צלסיוס במשך כ- 20-30 דקות במרכז התנור.

השאר תגובה