איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

dsc_1685

dsc_1716

אני אוהבת לשתות בעיקר יין ובעיקר יין אדום , לפעמים גם יין לבן – בקיץ. מכירה יינות שונים , יקבים , סוגי ענבים , מכירה את תהליך ייצור היין ובקיצור אוהבת יין. כשהוזמנתי לאירוע היכרות עם מוזיאון הוויסקי החדש שהינו אחד מתוך 5 בעולם הייתי מאוד מסוקרנת . לא מכירה וויסקי , לא שותה וויסקי אפילו לא יודעת איך מייצרים וממה מייצרים . אז לפני שהולכים יש לעשות עבודת חקר שאני ממש שמחה לחלוק היום כמה טיפות ממה שלמדתי .

הוויסקי הראשון זוקק כבר במאה ה16 באירלנד . את הוויסקי מפיקים  על ידי זיקוק סוגים שונים של דגנים אשר עברו תהליך של הנבטת  זרעי דגן וייבושם  בחום גבוה, השריה ואחר כך התססה במים. לאחר תהליך זה  הזרעים עוברים תהליך  זיקוק, הנוזל מיושן בחביות עץ אלון לפרק זמן משתנה. אחוז האלכוהול ברוב מותגי הוויסקי עומד על 40 אחוזים.

ישנם בעולם מאות סוגים של וויסקי המחולקים לקבוצות לפי מקור הדגן מהם זוקקו כמו לתת שהוא מאלט, או הבורבון המיוצר מאחוז גבוה של תירס ועוד..

מוזיאון הוויסקי נמצא במתחם שרונה מקום יפיפה מושקע ואיכותי השוכן במבנה תת קרקעי  -מנהרה טמפלרית, במקום בו פעל במאה ה- 19 יקב מקומי ולאחר מכן, ועד לפני עשור, שימש את המוסד. המקום עבר תהליך חידוש ושימור יוצא דופן , על העיצוב של הוויסקי בר מוזיאון, אמון יובל אליה.

dsc_1700

כשעוזבים את שאון הרחוב ויורדים במדרגות הצרות אל בסיס המנהרה נפתח לפנינו חלל יוצא דופן המואר באור עדין צהבהב המשתקף מקיר בקבוקי הוויסקי . כל בקבוקי הוויסקי במוזיאון מוצגים לראווה על קירות האבן של המקום ומייצרים אווירת חו"ל מרגשת במיוחד. במקום שתי קומות  גלריה האחת  משמשת  להופעות של אמנים שונים, והשנייה – כחדר שקט יותר בו מקיימים מפגשים מיוחדים של טעימות סדנאות והדרכות וויסקי שונות, מסעות טעימות של וויסקי מרחבי הגלובוס או סתם ליהנות יחד מוויסקי משובח ואוכל טוב.

וויסקי בר-מוזיאון הוא מתחם ייחודי מהגדולים מסוגו בעולם, המשלב בין בר למוזיאון וויסקי, ומכיל למעלה מ- 1000 סוגי וויסקי שונים ממדינות שונות, החל ממדינות הוויסקי הקלאסיות כגון סקוטלנד ואירלנד וכלה בוויסקי מהונג קונג והודו. כל הבקבוקים המוצגים במוזיאון, נאספו בקפידה במשך למעלה משנתיים, ניתנים לטעימה ורכישה. במקום מוזגים גם קוקטיילים נהדרים עם כמובן וויסקי.

לצד הוויסקי האיכותי פועל מטבח מצוין המציע תפריט עשיר של מנות קלאסיות ואיכותיות ביותר כמו קרפצ'ו בקר עם איולי וויסקי מעולה , סביצ'ה מוסר ים יוצא דופן עם איולי וויסקי וגם מנות עיקריות מצוינות . טעמנו את האנטרקוט שהוגש במידת עשייה מושלמת וצלעות כבש נהדרות. מעניין לומר שהמנה שהכי התלהבנו ממנה הייתה המנה הטבעונית שהוגשה כל כך יפה והייתה כל כך טעימה .

dsc_1693

dsc_1705

dsc_1723

dsc_1732

dsc_1750

 

בסיום הארוחה הוזמנו לחוויה מיוחדת – חוויה שהפעילה את כל החושים – שילוב של מוזיקה , טעימה עיוורת והדרכה על מקורם של הריחות והטעמים המיוחדים שבוויסקי. נבחר לחוויה מיוחדת זו הוויסקי Glenmorangie Signet  – וויסקי מעולה  המופק מאלט, ושעורה קלוי שהתבגר בחביות עץ אלון . ממבחר הטעמים המיוחדים ניתן להרגיש במיוחד  טעם שוקולדי נהדר עם נגיעה של עישון בשילוב עם אספרסו ומתקתקות  של שזיף בשל .הוויסקי חלק ונעים בבליעה .. פשוט עונג.
dsc_1787

dsc_1708-001

מאוד ממליצה לבקר במוזאון הוויסקי – חוויה יוצאת דופן של איכות ללא פשרות.

השאר תגובה