איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0174

אך איטליה איטליה אני כל כך אוהבת אותך  ובמיוחד את הפיצה שהבאת לנו לעולם.

הפעם הראשונה בה הייתי באיטליה היתה מזמן – ממש מזמן  , את הטעם של הביס הראשון של פיצה אמתית שטעמתי שם  אני יכולה לשחזר גם היום קריספי וגם רך , מלוח וגם מתקתק בקיצור עולם של טעמים.

לצערי את הטעמים הנהדרים  האלה  עם הטקסטורות המיוחדות היה לי מאוד קשה למצוא בארץ עד לשנה האחרונה – עד שטעמתי את הפיצה של דה פפה בת"א . ג'וזפה ג'ורדנו, המכונה פפה, פיציולו  מוכשר במיוחד – איטלקי מנאפולי  – מצחיק חם מלא ידע ואהבת האוכל האיטלקי, איש כובש  המייצר בצניעות רבה פיצה ….. הכי פיצה שיש.

DSC_0034

DSC_0039

DSC_0058

DSC_0061

DSC_0068

DSC_0069

DSC_0071 DSC_0078 DSC_0079

בשיחה ארוכה עם פפה ועם איתי שותפו לדרך ב 10 שנים האחרונות למדתי להכיר מקרוב את הקשיים והשמחות הקטנות בעולמם של אנשי הפיצה בישראל – אלו המתעקשים להשתמש בחומרי גלם הכי טובים שיש , אלו שמתקשים אך מתעקשים לעשות אוכל איטלקי הכי הכי ולא להתפשר כלל. גם קיבלתי מפפה בשבילכם מספר טיפים לפיצה הביתית הכי טובה שיש .

פפה אופה בתנור הנהדר שלו פיצות חלומיות מסוגים שונים מרגריטה  כמו בבית – הוא אמר ,פיצה קפרזה  שהיא פיצה שעליה לאחר אפיה מפזרים עגבניות שרי טריות בזיליקום ושמן זית , שלושה סוגי גבינות ושמן כמהין, פיצה עם פטריות, פיצה לבנה עם רוקט משגעת, פיצה עם גבינת בורטה  מענגת ועוד ועוד. בנוסף, מנות פסטה המוגשות בצהריים פטריות , בולונז או גבינה. הכול עם חיוך גדול ולב רחב – מנות גדולות ומשביעות  במיוחד.

DSC_0121

עכשיו קבלו את רשימת הטיפים החשובים של פפה לפיצה הביתית הטובה ביותר :

  • הכיר את התנור שלך – אם החום בו לא עובר את ה 200 מעלות – אולי לא תכין פיצה בבית כי כדי שהפיצה תהיה מוצלחת חובה חום תנור מעל 240 מעלות.
  • אין לפתוח את דלת התנור בזמן האפייה – פתיחת הדלת מורידה את הטמפרטורה מה שמשנה את התפתחות האפייה .
  • רצוי לאפות את הפיצה על אבן המונחת בבסיס התנור . אם אין אז על תבנית אפייה שחוממה בתוך התנור.
  • יש להכין את הבצק לפיצה 24 שעות מראש ולתת לו לתפוח במקרר. להוציאו מהמקרר להגעה לטמפרטורת החדר כשעתיים לפני ההכנה.
  • לא להוסיף  סוכר לבצק הפיצה.
  • הרוטב- להכין מעגבניות איטלקיות בקופסה שטעמן אהוב עליכם.
  • לתבל את הרוטב לפיצה במלח , אורגנו ושמן זית בלבד
  • להשתמש בגבינת מוצרלה איכותית + מעט גבינת פרמזן

 אז רוצו לאכול את הפיצה הכי טובה בת"א  ברחוב דיזנגוף 338 אצל פפה ואיתי . המקום פתוח מדי יום 12:00 – 24:00  – יום א  סגור . לאחרונה יש גם משלוחים.

השאר תגובה