איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0177

מסעדת סוהו שבראשון לציון כבר מזמן לא מסעדה – היא מוסד קולינרי.

סעדתי בסוהו  לראשונה לפני כ 10 שנים ונהניתי, השבוע הוזמנתי לבקר שוב במסעדה  ונהניתי  שוב.  בימים אלה חוגגת סוהו 15 שנות פעילות ותסכימו איתי שבכל מימד עובדה זו מרשימה,  מסעדה שמחזיקה בארץ 15 שנה  !! בהוויה הקולינרית הישראלית שבה 9 מכל 10 מסעדות נסגרות לפני תום שנתן הראשונה  להיות מסעדה מובילה המארחת מעל ל 1100 סועדים ביום במשך 7 ימים בשבוע  זה מרשים במיוחד.

תפריט המנות בסוהו גדול ומגוון וכמעט כולו  עם נגיעות אסייתייות המתאימות לכל פה. סושי בטעמים שונים , דגים, בשרים וגם מנות צמחוניות מצוינות.

מאוד אהבתי את מנת הפאד תאי הקלאסית בסוהו  בצורה הצמחונית המענגת המנה התאית הפופולרית ביותר גם מחוץ לגבולות תאילנד. מכינים אותה מאטריות אורז שעשויות מאורז טחון, ומגיעות במגוון מידות. אין צורך לבשלן וכל שנדרש הוא להשרותן במים חמים עד לריכוך.

DSC_0116 DSC_0122

DSC_0127

DSC_0146

DSC_0179

DSC_0197

DSC_0201

שמחתי לקבל בשבילכם את המתכון מהשף אפשר לגוון מנה זו ולהוסיף נתחי עוף, רצועות בקר, או בקר טחון – שווה מאוד לנסות בבית.

 פאד תאי טבעוני

פאד תאי בגרסה טבעונית ועשירה בירקות.

  • 500 גרם אטריות אורז רחבות, לפני השרייה
  • 1 כוס שעועית ירוקה מבושלת, חתוכה למקלות
  • 1 כוס שעועית רחבה מבושלת, חתוכה למקלות
  • 1 כוס ברוקולי מבושל
  • 1 כוס פטריות פורטבלו פרוסות
  • 1 בטטה מבושלת, חתוכה לקוביות
  • 1 צ'ילי חריף פרוס
  • 1 כף שום כתוש
  • 150 מ"ל (1/4 כוס) רוטב צדפות כשר (על בסיס פטריות)
  • 150 מ"ל (3/4 כוס) רוטב טריאקי
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כוס בצל ירוק, חתוך למקלות
  • מעט שמן

  • משרים את האטריות במים פושרים עד לריכוך.
  • מחממים שמן בווק, מכינים ביצה מקושקשת, מוציאים ומניחים בצד. מחממים ווק על אש גבוהה עם מעט שמן ומקפיצים את הבשר עד שהוא מוכן. מוסיפים את הירקות ומקפיצים כדקה.
  • מוסיפים את האטריות, הנוזלים והסוכר ומקפיצים כ-2 דקות  ומחזירים את הביצה המקושקשת. בודקים ומתקנים טעמים.
  • מקפיצים את התערובת במשך דקה נוספת, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל עלי נענע טריים.

  •  מעט עלי נענע טריים לקישוט

 DSC_0169

לרגל חגיגות ה 15 סוהו הוסיפה קוקטיילים רבים לתפריט שלה . אני מאוד אהבתי את המגה קוקטיל . במסעדה הוא מוגש בכוס אישית או בכוס " משפחתית"  משגעת

רד פאשן RED PASSION

קווארבו גולד- מנה

ליקר תפוזים קאוונטרו – מנה 

מונין תות – חצי מנה

5תותים שלמים,טריים או קפואים 

מעט מיץ לימון ומי סוכר

מערבבים את כל המרכיבים בבלנדר עם קרח ומוזגים

המתכונים באדיבות מסעדת הסוהו. משה בקר 15 אזור התעשייה הישן ראשון לציון.

השאר תגובה