איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

dsc_1851

לפעמים אני מוצאת בשוק קישואים צעירים ויפים ומיד הם קוראים לי – מלאי אותי , גלגלי אותי .אז הפעם גלגלתי קישואים עם בשר ובישלתי אותם בנחת ברוטב ירקות עשיר מתקבלות  גלילות קישואים ממולאות בבשר נהדרות.

כדי לפרוס את הקישואים דק כמו שאני אוהבת השתמשתי במנדולינה . מכשיר יעיל מאוד שכדי להשתמש בו חייבים לשמור על כלל בטיחות נוקשה – תמיד תמיד תמיד חותכים במנדולינה עם הידית המונעת את קרבת היד לסכין החד כתער.

dsc_1809

dsc_1812

dsc_1818

dsc_1842

גלילות קישואים ממולאות בבשר

  • 10 קישואים צעירים באורך בינוני פרוסים דק
  • בצל בינוני
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 3 שיני שום
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית בהרט

רוטב עגבניות

  • בצל קצוץ לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 5 עגבניות קצופות קצוצות לקוביות
  • 2 שיני שום
  • כף גדושה רסק עגבניות
  • 1/2 כוס מים
  • 11/2 כפית סוכר – אם יש צורך
  • מלח
  • פלפל שחור

הכנת הגלילות

במעבד מזון קוצצים יחד את הבצל , שום ופטרוזיליה.

בקערה מערבבים את הירקות הקצוצים עם  הבשר פירורי הלחם והתבלינים .

פורסים את פרוסת הקישוא על משטח עבודה , יוצרים כדור קטן מתערובת הבשר ועוטפים אותו עם פרוסת הקישוא . מניחים את הגלילה "כשהתפר "  למטה.

הכנת  רוטב העגבניות

מטגנים את הבצל במחבת עם השמן להשחמה קלה . מוסיפים את השום ולאחר כדקה את רסק העגבניות והעגבניות הקצוצות.

מבשלים כ 10 דקות . מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל עוד כ 5 דקות.

בתבנית זכוכית מסדרים את רוטב העגבניות ועליו את גלילות הקישואים.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות , מכסים את התבנית עם גלילות הקישואים ברדיד אלומיניום ואופים כ 30 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד כ 10 דקות לאידוי הנוזלים.

3 גלילי קישואים הם יופי של מנה ראשונה.

  1. מירי הגיב:

    יצא נהדר טעים ביותר..תודה על המתכון

השאר תגובה