איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_8338

לפני כ 20 שנה הייתה מסעדת חומוס במרכז תל אביב ( אולי היא קיימת עד היום) בשם "כתר המזרח". במסעדה הזו אכלו באופן קבוע – אריק איינשטיין , שלום חנוך וחבריהם . זוכרת שהיינו נוסעים – החברים לתל  אביב היינו עוברים במיוחד ברחוב אבן גבירול אולי נראה את מלך הזמר הישראלי במקרה במקום . פעם אחת זכינו לראות אותו לרגע , ישבנו במקום והוא הגיע בחטף – לקח חומוס הביתה ונעלם.

אבל למה אני מספרת לכם את כל הסיפור ? אנחנו בכלל לא בענייני חומוס או אריק איינשטיין – כשהסתכלתי על המנה המוגמרת של החצילים הממולאים ברוטב עגבניות במחבת ראיתי לפני ממש כתר – כתר דרומי נהדר דרום איטלקי כמובן והאסוציאציות המשיכו להתגלגל בקלות לכתר המזרח .

אז נחזור לעיקר למנה הנהדרת הזו של חצילים אותם צרבתי על מחבת פסים לאחר שעמדו במסננת כשעה עם מלח כדי להגיר נוזלים.

ממליצה להכין את הרוטב העגבניות ואת החצילים המגולגלים לחוד ולסדר הכול ביחד במחבת או בתבנית עגולה לפני האפייה .

המנה הינה צמחונית אם רוצים להפוך אותה לטבעונית ניתן להחליף את המילוי של הגבינות בתערובת של קינואה מבושלת + עשבי תיבול +2 כפות טחינה . מעל גלילות החצילים נפזר פרורי לחם מטובלים בשמן זית כדי להוסיף קראנצ' למנה במקום הגבינת מוצרלה.

DSC_8303

DSC_8311

DSC_8314

DSC_8334

גלילות חצילים במילוי גבינות  ברוטב עגבניות

  • 4 חצילים צעירים – קלופים
  • מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם פרמג'ן
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום שטופים וקצוצים
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כוס פירורי לחם פנקו

לרוטב עגבניות

  • קופסת עגבניות מרוסקות איכותית – 250 גרם
  • בצל גדול קצוץ דק
  • קופסת רסק עגבניות קטנה
  • 5 עגבניות תמר קלופות וקצוצות
  • 2 שיני שום
  • עלים מ 3 ענפי תימין
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס
  • 50 גרם גבינת מוצרלה

גלילות החצילים

פורסים במנדולינה את החצילים לפרוסות לרוחב בעובי בינוני – 1/2 סנטימטר.

מפזרים מלח על פרוסות החצילים ומניחים במסננת להגרת הנוזלים.

לאחר כשעה שוטפים את החצילים מהמלח ומייבשים במגבת מטבח.

מחממים מחבת פסים על אש חזקה, מורחים עם מברשת מעט שמן זית על פרוסות החצילים וצורבים אותם משני הצדדים – צריבה קלה.

מכינים את מלית הגבינות –

בקערה מרבבים את הריקוטה , פרמז'ן מגורר, בזיליקום קצוץ , שום כטוש , פרורי לחם ומלח.

שמים כפית גדושה של מילוי בקצה פרוסת חציל ומגלגלים. מניחים את החציל המגולגל על ה"תפר"

 רוטב העגבניות

מטגנים בצל קצוץ בשמן זית במחבת עד לשקיפות .

מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים ביחד מספר דקות.

מוסיפים את העגבניות הטריות החתוכות , העגבניות המרוסקות מהקופסה , עלי התימין והשום כתוש . מבשלים יחד כחצי שעה על אש נמוכה – מערבבים מדי פעם ומבטיחים שלא נשרף או נדבק.

מוסיפים מלח ופלפל צ'ילי – אם יש צורך אפשר להוסיף כ 1/4 כוס מים.

הרוטב צריך להיות מעט מתקתק ללא עקבות של חמיצות כלל. אם יש חמיצות לא נעימה ממליצה להוסיף כ כפית סוכר.

כחצי שעה לפני ההגשה מסדרים את הרוטב בתבנית חסינת חום עגולה או במחבת שניתן להכניס לתנור . בתוך הרוטב מסדרים את גלילות החצילים בצורה של – כתר כמובן . מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 20 דקות .

כשהרוטב כבר מבעבע זורים מעל את גבינת המוצרלה ומעבירים את התנור למצב של גריל – חום עליון למשך כ 5- 7 דקות כדי להתיך את גבינת המוצרלה ולגרום להשחמה קלה .

זהו – עכשיו נהנים

  1. כץ בתיה הגיב:

    האם ניתן למלא את גלילי החצילים מראש ולהקפיא ורק ביום ההגשה להמשיך עם הרוטב? תודה ושבת שלום.

השאר תגובה