איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0625

מסעדות שכונתיות  תמיד משכו אותי . יש להן מעין טאץ' אישי ,אופי מיוחד תחושת ביתיות נעימה שהיא החן שלהן.

כזו היא היוונייה שברחוב רוטשילד בראשון לציון. פאב מסעדה נעים  שכיף להגיע עם חברה, עם בן זוג לדייט וגם עם חברה לשעת איכות של משקה, נשנוש וריכול טוב.

האווירה במקום קלילה ומזמינה, מוזיקה ים תיכונית מתנגנת ברקע . במרכז המסעדה עומד תנור שדרכו עוברות כמעט כל המנות במסעדה – אולי למעט הצזיקי והקוקטיילים  הטובים.

הגענו למסעדה בערב נעים של אמצע השבוע  רוב השולחנות היו תפוסים על ידי אורחים בגילאים שונים. את פנינו קיבלו מלצרת חייכנית וברמן חביב במיוחד.

עד מהרה הגיעו לשולחן מזטים טעימים ומרעננים :

DSC_0638

DSC_0639

DSC_0655

DSC_0654

עלי גפן חמצמצים , צלחת מטבלים ממש טעימה , גלילות זוקיני שמולאו  בלבנה  ( יש לי מתכון של המנה בשבילכם) בורקס מפנק במילוי פולנטה וביצה עלומה – שחיתות , צזיקי – עוקצני במיוחד – שווה וממרח שעועית שאנחנו פחות אהבנו.

הכול זרם נהדר ביחד עם קוקטיילים על בסיס וודקה או אוזו שהיו מצוינים והשתלבו טוב עם המנות. וכדי שנהיה ממש שמחים הזמנו גם אוזו עם מיץ שקדים שהיה ממש מושלם.

למנות עיקריות הזמנו –  מיקס פירות ים, ברוטב ליים, אוזו ועשבי תיבול שהיה מאוד טעים וגם מוסקה – אי אפשר לאכול אוכל יווני בלי מוסקה שהייתה עשירה ודשנה  עם שכבות של תפו"א , חציל, עגבנייה, בשר טחון ורוטב בשמל.

DSC_0658

DSC_0660

DSC_0641

למנות האחרונות פחות התחברנו – אז פשוט שתינו עוד כוסית של אוזו והכל היה נהדר.

שף המסעדה שמח לחלוק איתי את המתכון לגלילות זוקיני המפתיעות  שלו אז קבלו את המתכון

גלילות זוקיני במילוי לבנה

  • 5 יחידות זוקיני
  • ½ כוס בורגול
  • 250 גרם לבנה
  • ¼ צרוד פטרוזיליה קצוצה
  • ¼ צרוד כוסברה  קצוצה
  • ¼ צרוד נענע קצוצה
  • 3 כפות שמן זית כתית מאולה
  • 1/3 כוס אגוזי מלך קלויים
  • מלח ופלפל שחור

שורים את הבורגול כחצי שעה במים חמים לתפיחה .

פורסים עם מנדולינה את הזוקיני לרצועות בעובי של 3 מילימטר.

מורחים על כל רצועה מעט שמן זית ממליחים ומפלפלים ומטגנים קלות על מחבת פסים.

מנקזים את המים הנותרים מהבורגול ומערבבים עם הלבנה , וצמחי התבלין. מוסיפים שמן זית , אגוזי מלך , מלח ופלפל שחור.

מורחים עם כפית מממרח הגבינה על גבי רצועות הזוקיני הקלויות , ומגלגלים .

על צלחת הגשה מורחים מעט לבנה ומסדרים עליה כ 4-5 יחידות של גלילות ממולאות . יופי של מנה ראשונה , או מזה נהדר שיוגש ליד אוזו.

אז יאסו היווניה

השאר תגובה