איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

יש לי שריטה  או יותר ברגוע רגישות גבוהה לקישואים. אוהבת את כל המשפחה של הדלועים ונגזרותיה אבל קישואים הכי. על פניו הקישוא הוא הכי " אנמי" הכי לא בולט בצבעו בטעמו , אולי בגלל זה אני כל כך אוהבת אותו. כל פעם שאני מכינה מנה עם קישואים ( שימו לב עוד לא אמרתי מלה על פרחי קישואים!)  אני מופתעת מחדש מהעדינות של הירק הזה איך הוא מקבל טעמים אחרים חדשים בכל סביבה וגם שומר על האני שלו. כבוד לקישואים !!!

אז היהלום שבסל הקישואים שלי הם כמובן הפרחים אותם ממלאים בכול טוב , מטגנים , מוסיפים לתבשילים וגם מקשטים ומוסיפים לפיצה. עכשיו העונה של הקישואים , הם פורחים בשדות מסביב לביתי ואני ממש מאושרת.

מי שרוצה לשמח אותי שידאג לי לזר פרחי קישואים, כריזנטמות ורדים או חרציות הרבה פחות עושים לי את זה .

היום גלגלתי סרטי קישואים וזוקיני לאחר ששריתי אותם במלח ולימון – להוסיף טעם וגם כדי לאפשר גלגול נוח. את הגלגולים מילאתי בגבינות נהדרות וירקות טריים. הכל נארז בקלי קלות ונלקח לבריכה. נשנוש  טעים , קל ומאוד בריא ליום חם במיוחד.

גלגולי קישואים במילוי גבינות

  • 2 קישואים פרוסים לאורך דק
  • 2 זוקיני פרוסים לאורך דק
  • 1/2 גוש גבינה בולגרית
  • 1/2 קופסה גבינת שמנת מיוגורט יווני
  • 2 שיני שום כתושות
  • עלים מ 5 ענפים של נענע טרייה קצוצים דק
  • 2 מלפפונים חתוכים למקלונים
  • 2 גזרים  חתוכים למקלונים
  • קולרבי חתוך למקלונים
  • סלק טרי חתוך למקלונים
  • מספר ענפים צעירים של כוסברה /פטרוזיליה
  • מלח
  • מיץ מחצי לימון

זורים מלח ומיץ לימון על רצועות הקישואים והזוקיני ומשרים למשך כ 20 דקות לריכוך

מערבבים את הגבינות עם השום והנענע הקצוצה

מנגבים בנייר מגבת את רצועות הקישוא המתרככות .

על כל רצועה מורחים מתערובת הגבינות ומסדרים בצד אחד מספר מקלוני ירקות.

מגלגלים את רצועת הקישוא כך שהגבינה " תדביק " הכול ביחד.

מסדרים את כל הגלילות בכלי נוח , אורזים והולכים לבריכה , אפשר ואף מומלץ ללכת עם הגלילות לים.

השאר תגובה