איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

אבוקדו בספרדית הוא – אגואטה , מולה הוא רוטב בשפה האצטקית , וכך נולד לו רוטב האבוקדו עשיר והנהדר  – ה גוואקמולה. המטיל במקסיקו המגיע למסעדה נהוג להכין את ה גוואקמולה לעיני הלקוח , ליד השולחן באמצעות מכתש ועלי – הכול טרי ועסיסי.

גוואקמולה נהוג להגיש כחלק מהרטבים שמלווים ארוחה מקסיקנית. אך מזמן הרוטב / סלט הזה הפך פופולרי ברחבי העולם ובמיוחד בארה"ב, שם הוא מופיע במטבח ה"טקס-מקס", וכמטבל פופולרי לצד הנאצ'וס.

לגוואקמולה יש גרסאות רבות: החל ממטבל עשיר ועמוס בירקות ותבלינים – ועד לאבוקדו כמעט נטול תוספות מלבד מיץ ליים וקצת כוסברה. את הגוואקמולה נהוג להגיש טורטיות פריכות – טורטייה צ'יפס או כל קרקר עשיר אחר.

אצלי בבית בעונה זו יש תמיד אבוקדו הגדל אצלנו במטעים של המושב ואני מכינה המון מטבל/סלט זה אותו אני מכינה ממש לפני הארוחה כדי שהטעמים לא יטושטשו.

 גוואקמולה

  • 2 אבוקדו בשלים – אך לא רכים מידי
  • פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק
  • חופן של עלי כוסברה קצוצים דק
  • 2 עגבניות קלופות ללא הגרעינים, קצוצות דק
  •  מיץ מלימון אחד גדול
  • מלח ופלפל שחור

חותכים  את האבוקדו לקוביות ומועכים מעט . מייד מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב כד לעצור את ההשחרה. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומתקנים תיבול.

מגישים עם שמניות טורטייה על בסיס תירס קלויות קלות במחבת חמה .

השאר תגובה