איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_8318

כשאני רוצה לפנק את האיש שלי אני מכינה לו ארוחה עם דגים . הוא כל כך אוהב דגים , כמעט את כל הדגים ובכל דרך בישול  . ובמיוחד הוא אוהב סרדינים מטוגנים , אפויים בתנור  והכי הכי – ממולאים – כאלה בזוג . אז כשחזר מנסיעת עבודה בת שבועיים בחו"ל היה ברור שאכין סרדינים ממולאים. במדינות הגובלות עם ים בהן הדייג פעיל נוצרו עם השנים מתכונים מעניינים במיוחד שהמרכיב המרכזי הוא הדג אז במרוקו יש מתכון של – מג'וג'ים – "מחותנים" או מהמטבח של סיציליה בו  נמצא סרדינים במנות רבות – בפסטה , אפויים עם תפוזים וגם מטוגנים בזוגות כמו אלה ממרוקו אך המילוי כמו בסיציליה עם צימוקים , אגוזים לימון ועוד.

אז סרדינים חסר היום בארץ – אבל ברבוניות יש, מלאתי שני חצאי ברבוניות עם עשבי תיבול , אריסה חריפה והתוספת המעניינת היא גרדת ליים . היום יש ליים נהדר הנמכר על ידי חוות תקוע . עסיסי, מלא במיץ וטעם שהוסיף רעננות נהדרת ל"מחותנים" שלי . חוץ מגרדת ליים כול סועד יכול היה להוסיף לעצמו עוד חמיצות על ידי סחיטת מיץ מפלח עסיסי של ליים על הדג.

DSC_8324

ברבוניות ממולאות בעשבי תיבול וליים

5 מנות ראשונות

  • 20 חצאי ברבוניות
  • 3 כפות אריסה חריפה
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
  • גרדת 2 ליים
  • 3 כפות פרורי לחם
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • שמן חמניות לטיגון

מייבשים יפה את כל חצאי הדגים ומסדרים אותם בזוגות לפי גודלם כשהעור כלפי חוץ.

בקערה מערבבים את צמחי התבלין , אריסה , שום , שמן זית ,פירורי לחם, גרדת ליים , מלח ופלפל לתערובת דביקה ואחידה .

עורמים על כל חצי דג מהתערובת ומחברים בלחיצה קלה את החצי השני – כך שנוצר מעין סנדוויץ קטן של דג , תערובת ודג.

את זוג הדגים המחוברים טובלים בביצה טרופה ובקמח ומטגנים במחבת עם שמן חם , משני הצדדים.

כך עושים עם כל זוגות הדגים .

מגישים עם פלחי ליים רעננים – שני זוגות לכול סועד.

השאר תגובה