איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

במטבח עם התנ"ך

במטבח עם התנ"ך

לאחרונה קיבלתי את ספר הבישול המיוחד  " במטבח עם התנ"ך " שנכתב על ידי רינה רוסנר.

הספר בנוי שונה מכל ספר בישול שהכרתי – לא לפי מנות , לא לפי חומרי גלם אלא על פי פרשת השבוע תוך  יצירת קשר מעניין בין הנאמר ומפורש בפרשת השבוע והמתכון .

המתכונים בספר קלים להכנה , עושים שימוש בחומרי גלם טריים  המעוררים חשיבה וקשר מעניין לתנ"ך  ולארוחת השבת במטבח העכשווי.

הספר מחולק לחמישה פרקים  לפי חמישה חומשי תורה ולצד כל מתכון מופיעה פסוק מפרשת השבוע  ופרשנות. רוב חומרי הגלם שנעשה בהם שימוש בספר קשורים גם הם לתנ"ך ולעת העתיקה – כמו דבש, רימונים ענבים וכו'.

נהניתי לעיין בספר ולמצוא את הקישורים בן הרוח לחומר, הספר מוסיף מזון למחשבה . יש כאן שילוב של רלוונטיות ומבט מודרני עכשווי  עם  מתכונים ביתיים  ברוח התנ"ך מה שפותח שיח מעניין מסביב לשולחן השבת.

הערב ניסיתי את המתכון קן לציפור מתפוחי אדמה המקושר לפרשת "כי תצא" מספר דברים. התגובות בבית היו טובות. אהבנו את המילוי של הירקות הקלויים.

DSC_0010

DSC_0030

קן לציפור מתפוחי אדמה

  • 3 תפוחי אדמה גדולים מגוררים
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן זית

למילוי

  • 1 בצל
  • 1 פלפל אדום
  • 1 זוקיני
  • 1 בטטה
  • ½ כרובית קטנה
  • רוזמרין
  • שמן זית
  • 2 שיני שום כטוש
  • חומץ בלסמי איכותי
  • מלח פלפל

הכנת המאפים : מגררים  את תפוחי האדמה וסוחטים את הנוזלים.

מערבבים את תפוחי האדמה עם הביצה הקמח והתבלינים.

משמנים היטב בשמן זית תבנית שקעים של מאפינס,  בכל שקע ממלאים כרבע כוס מתערובת תפוחי האדמה . מהדקים לשוליים ויוצרים מעין בור במרכז . מברישים בשמן זית ואופים בחום של 180 מעלות כ 20 דקות או עד שתערובת תפוחי האדמה מזהיבה.

משחררים בזהירות את המאפים מהתבנית  וממלאים במילוי הירקות.

הכנה המילוי: מסדרים על תבנית אפייה, ניר אפיה . מסדרים בצל חצי לשנים, פלפל חצוי זוקיני ובטטה חתוכים לקוביות קטנות וכרובית לפרחים. משמנים במאט שמן זית וקולים את הירקות כ 30 דקות בתנור בחום 180 מעלות להשחמה קלה.

חותכים את הירקות לחתיכות קטנות  מערבבים בקערה עם חומץ בלסמי, מלח ושום כטוש.

ממלאים את מאפיי תפוחי האדמה במילוי – ממליצה להגיש חם.

20141105_105908_resized

לקראת מתכון בנושא לחם ברוח התנ"ך לחצו כאן

השאר תגובה