איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

הבישול המולקולרי תמיד משך אותי . האפשרות לקחת חומר אחד ולהפכו לבעל חזות אחרת , האפשרות להעשיר את המנות בצבעים וטקסטורות ובמיוחד החדשנות.

לכן שמחתי מאוד לקבל את ההזמנה להשתתף בסדנה הנוגעת מעט בבישול המולקולרי ובמיוחד בזכות המקום בו הסדנה נערכה – החנות החדשה של רשת "לגעת באוכל "  בקניון רחובות.

בשבילי לבקר בחנות כמו ל"געת באוכל" זה כמו לילד ללכת ללונה פארק – ריחות, טעמים, צבעים מהרבה מדינות. החנות יפיפייה , מזמינה ונותנת תחושה של שוק נקי ועשיר.

DSC_0076

DSC_0081

מצאתי כאן חומרי גלם ייחודיים שהרבה זמן חיפשתי ובעניין המטבח המולקולרי בקרוב מאוד יהיו בכל סניפי הרשת את החומרים והכלים הייחודים  הדרושים להתנסות בנפלאות מטבח זה

שף הרשת שחר דבח – איש רב פעלים ו"מכשף" ידוע בתחום המולקולרי הטעים אותנו במנות קטנות כמו פופקורן ממיץ  ליצ'י שטופל בחנקן נוזלי .

DSC_0088

DSC_0109

היה מאוד מעניין וטעים להכיר חומר חדש  – לוטה – שהוא חומר שמקריש נוזל כמו ג'לטין או פקטין אך עם הרבה פחות טעם לוואי שמאפשר לנו לעשות מקפא כמעט מכל נוזל- כל סוג של מיץ פרי. מעניין במיוחד לדעתי להוסיף למתכון זה טעמים נוספים כמו תמציות טעם או נוגט, קרמל, מייפל קרם ספקולום ועוד.

DSC_0117

DSC_0134

במקרה זה עשינו קרם בנוסח ברולה טעים מאוד ללא ביצים כלל. לאחר ההקרשה- גם באוויר חדר אפשר לצרוב סוכר על הקרם בדיוק כמו בקרם ברולה מסורתי .

קרם לוטה בנוסח ברולה

  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 250 גרם חלב
  • 110 גרם סוכר
  • חצי מקל וניל
  • 2-3 גרם לוטה

מערבבים היטב את כל החומרים ומחממים על אש בינונית עד סף רתיחה.

יוצקים לכלים קטנים ומקררים.

לאחר המתנה של כ 45 דקות המנה מוכנה.

ממליצה מאוד לבקר בסניף החדש של "לגעת באוכל" יופי של תבלינים, חומרי גלם מצוינים, כלים נהדרים לבישול ואפייה.

השאר תגובה