איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0775

לאחרונה הוזמנו   לסינית האדומה השוכנת כבר הרבה שנים בסוף רחוב דיזינגוף בתל אביב. כמו שהזמן עמד מלכת או עברנו במכונת זמן ל 1977 – לפני 38 שנה הריחות הצבעים העיצוב  ואפילו הטעמים נשארו זהים. הסינית האדומה שהייתה בסוף שנות השבעים מוסד קולינרי חשוב , לימדה אותנו מהו אגרול, מה זה רוטב חמוץ מתוק והכירה לנו את הביף סצ'ואן  שומרת על האותנטיות שלה בקנאות מעוררת השראה.

המנות המיתולוגיות האהובות כמו – מרק תירס, עוף בלימון , ביף סצ'ואן  נמצאות בתפריט ומצוינות כמו בעבר שוכנות ביחד עם מנות תאילנדיות מעניינות .  בעשר השנים האחרונות התפתח תפריט תאילנדי במסעדה, התופס כ 1/3  מנפח המנות המוגשות.  "התפריט התאילנדי התפתח לאט לאט", בזכות  הטבחים התאילנדים הנוספים שהגיעו מתאילנד העובדים בשיתוף עם הטבחים הסינים המאכלסים את המטבח. כמו כן התחדש התפריט גם במנות סושי טובות.

DSC_0753

DSC_0756

DSC_0768

בסיור במסעדה ראינו תמונות של כל המי ומי שביקרו במסעדה לאורך השנים פוליטיקאים , שחקנים , ספורטאים ועוד . האמת מרגישים את נוכחותם באווירה המיוחדת . יש במסעדה חדר פרטי בו ניתן לעשות אירועים שהזכיר לי מסעדות דומות בצ'יינה טאון בניו יורק – במורד המדרגות נפתח חדר אדום ומסקרן.

לאורך הארוחה שתינו סאקה – ידעתם שסאקה שותים חם ממש כמו תה ?

טעמנו ממיטב המנות הקלסיות והאהובות  – פתחנו כמובן באגרול שהיה מצוין ואחריו מרק תירס סמיך וחם, מרק צלול עם וון טון בקר , עוף בלימון, ביף סצ'ואן , מנת השף – פלטה רותחת עם בשרים מטובלים – טעים טעים וגם נציג מהמטבח התאילנדי מנת דג מצוינת ברוטב חלב קוקוס וקארי עדין .

DSC_0778

DSC_0773

DSC_0780

DSC_0786

לא יכולנו לעזוב את השולחן בלי קינוח – גם שלא היה לנו כבר מקום – אז טעמנו את גלידת הלימון המוגשת בתוך לימון קפוא שהייתה מצוינת וגם איך אפשר בלי בננה משולהבת הקלסית והטובה.

אז רגע לפני שעזבנו את המסעדה שאלנו את גיל מנהל המסעדה בשנה האחרונה מה לדעתו הסוד ? איך המסעדה שורדת כל כך הרבה שנים הוא השיב  שאמונה בדרך, הקפדה, השקעה חידוש מחד ושמירה על המנות המנצחות מאידך – הם הסוד.

DSC_0788

לרגל חגיגות 20 למסעדה הפיקו ספר מתכונים קטן ובו המתכונים של המנות האהובות המככבות גם היום. את החוברת חילקו לבאיי המסעדה . ממבצע זה נותר סיפרון אחד בלבד ומיתוכו קיבלתי את המתכון הנהדר הזה  ואני שמחה לשתף אתכם למנה שאהבתי במיוחד בארוחה – ביף סצ'ואן

ביף סצ'ואן

  • 150 גרם בשר בקר סינטה פרוס דק
  • שמן לטיגון
  • כף סויה
  • כף ברנדי
  • ¼ כוס גזר פרוס לגפרורים
  • ¼ כוס ברוקולי
  • ¼ כוס אפונה
  • ½ פלפל אדום חריף
  • כף קורנפלור

רוטב סצ'ואן

  • 1 בצל קצוץ
  • שמן לטיגון
  • 5 שיני שום
  • 2 פלפלים חריפים טחונים
  • 3 כפות סוכר
  • כפית מלח

הכנת רוטב סצ'ואן –  בסיר קטן מטגנים להזהבה בצל ושום . מוסיפים פלפל חריף מלח וסוכר ומבשלים יחד עוד כשתי דקות . מוסיפים כ1/4 כוס מים ומביאים לרתיחה.

בווק מטגנים במעט שמן חם את הבשר – טיגון קצר. מוציאים לצלחת בצד.

מוסיפים לווק 4 כפות רוטב סצ'ואן מוסיפים את הברנדי סויה ומעט מים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הבשר והירקות לווק ומקפיצים ביחד עם הרוטב  כ3 דקות בחום גבוה.

מדללים את הקורנפלור במעט מים ומוסיפים לווק ומבשלים ביחד כ 3 דקות עד להסמכת הרוטב.

ממליצה להגיש עם אורז לבן.

  1. tova הגיב:

    היי אייזה בשר? ואם צריך לבשל לפני? תודה יום טוב

    • איריס לוי הגיב:

      היי טובה
      אני משתמשת למנה זו בסינטה – מבקשת מהקצב לחתוך לפרוסות דקות.
      לפי ההסבר במתכון – יש להקפיץ קלות את הבשר בווק עם שמן חם .

השאר תגובה