איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

אחת ממנות ה"רושם" שאני מאוד אוהבת היא ביף וולינגטון – נתח מכובד של פילה בקר עטוף בתוספות טעם מיוחדות וכל זה

ב"שמיכה "מפנקת של בצק עלים איכותי.

אפשר להכין ווריאציות שונות של מנה זו עם סלמון, חזה עוף אבל הכי הכי היא זו עם פילה בקר .

מאוד אוהבת את המתכון של גורדון רמזי שקצר הרבה מחמאות עם שדרוגים ותוספות שלי.

מחית פטריות ארומטית עם צמחי תבלין וערמונים + פרוסות עסיסיות של חזה אווז מעושן מעשירות מנה נהדרת זו

אז בלי הרבה מילים קדימה לעבודה

ביף וולינגטון

  • 400 גרם פילה בקר
  • כף שמן זית
  • חרדל  חלק
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון
  • 4-5 ערמונים (מאריזת וואקום)
  • 200 גרם חזה אווז
  • 3 שיני שום
  • עלים מ 6 ענפים של תימין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • בצק עלים מרודד
  • חלמון ביצה

במחבת מחממים כף שמן זית .

צורבים את נתח הבשר – מכל צדדיו מורחים חרדל דיז'ון מכל הצדדים ומניחים בצד.

במעבד מזון קוצצים 3 שיני שום , עלי תימין טרי וסלסילות  של פטריות שמפיניון טריות, 4-5 ערמונים, + מלח ופלפל שחור.

על אותו המחבת שצרבנו את הבשר מבשלים  את התערובת במחבת על אש בינונית מערבבים כל הזמן עד לאידוי הנוזלים. מניחים לקירור מלא.

פורסים יריעת ניילון נצמד ועליה מסדרים  רצועות דקות של חזה אווז, מעל מורחים את תערובת הפטריות מעל מניחים את נתח הפילה, מהדקים היטב בעזרת הניילון ושמים במקרר להתייצבות כחצי שעה.

פורסים את בצק העלים  ומרדדים מעט כדי להגדיל את גודלו לגודל הנחוץ כך שמספיק לכסות את נתח הפילה מכל צדדיו. מניחים את הפילה במרכז בצק העלים.  מברישים בחלמון ביצה ואוטמים היטב מכל הצדדים מורחים חלמון ביצה מעל הבצק. חורצים בעדינות את הבצק  . אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה, עד להזהבה.

  1. סיגל הגיב:

    נראה אחלה של מתכון. פשוט וקל.

השאר תגובה