איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

בורקס תרד וגבינה בולגרית

DSC_0571

לרגל חגיגות  יום הולדת 100 לבולגרית של גד הושקה מהדורה מיוחדת יפה במיוחד וטעימה כמו תמיד של גבינה באריזה נוסטלגית רטרו יפהפייה מפח רב שימושי.

ברגע שראיתי את האריזות הכחולות החדשות חזרתי לריחות העבר הנהדרים של טיולים ביפו הבולגרית , שוק לוינסקי לטעם של הבורקס הבולגרי הקלסי מהעגלה . כזה מפוצץ בתרד , גבינה בולגרית והרבה מסורת. התיישבתי ושחזרתי בגעגוע  את ההסתובבות האיטית ברחובות יפו ודרום תל אביב תוך נגיסה רגוע של בורקס עשיר המוגש על נייר  ש" נתנו לו בראש " עם ביצה קשה , אריסה בחריפות קלה וכוס של איירין חמצמץ – אךךךךךךךך  איזה עונג.

אז שחזרתי לי את הטעמים עם בורקס תרד וגבינה בולגרית של גד – עם הכל.

DSC_0573

בורקס תרד וגבינה בולגרית

  • ½ ק"ג בצק עלים מרודד על בסיס חמאה מופשר
  • 2 צרורות גדולים של תרד טרי
  • קופסה של גבינה בולגרית גד
  • שומשום לזריעה
  • 2 כפות חלב

שוטפים את התרד היטב  .

קוצצים את התרד ו"מטגנים" אותו במחבת חמה מאוד יבשה לגמרי במשך כ 5 דקות.

מסננים את כל הנוזלים מהתרד ואף סוחטים אותו שיהיה ממש יבש.

בקערה מניחים את התרד ומוסיפים את הגבינה הבולגרית ומערבבים לתערובת אחידה.

על השיש של המטבח זורים מעט קמח . מרדדים קלות את הבצק .

קורצים מלבנים באורך 20 סנטימטר על 10 סנטימטר . מסדרים את תערובת התרד  בפס ישר על בסיס הבצק.

מגלגלים לצינור דקיק . את הצינור הזה מגלגלים לשבלול קטן.

מניחים את כל השבלולים על ניר אפיה בתבנית אפיה.

מורחים מעט חלב על כול שבלול וזורעים שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות כ 30 דקות או עד  ששחום.

מגישים עם ביצה קשה ואריסה  – על ניר כמובן.

תזכורת  – שמרו את הקופסאות היפהפיות של הגבינה לשימוש חוזר

20150824_123556_resized

  1. ישראל באומגרטן הגיב:

    את משקל הבצק ציינתם.. מדוע לא לציין את משקל הגבינה?

השאר תגובה