איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0062

אני כל כך שמחה ונרגשת לקראת שבוע הבא.

בשבוע הבא אשתתף בקורס טעימת שמן זית מקצועי – מקיף ומעמיק שמקיים ענף הזית  במועצת הצמחים.

אני משתמשת המון בשמן זית בבישול שלי ומבחינתי האפשרות לדעת יותר על חומר גלם כל כך מרכזי וחשוב  הינה זכות גדולה.

אשתף אתכם קוראי בחוויות , תובנות וטיפים מתוך הקורס כאן בבלוג מיום ראשון הבא 8.2.15 .

עד אז רוצה לשתף אתכם במתכון מהמטבח האיטלקי – קלסיקה במיטבה של ארטישוק משומר בשמן זית.

תמיד יש לי במזווה צנצנות של ארטישוק משומר בשמן זית אותם אני מכינה בעונה ( דצמבר  – אפריל )  ומהם אנחנו נהנים כל השנה.

אני משתמשת בארטישוק הנהדר של נועם כשהוא בשיא העונה , מקדישה לנושא יום של קילוף , מילוי צנצנות וטיפול שבסופו יש מסדר של צנצנות מלאות שישמשו בהמשך  להמון מנות. תוספת לסלט ירקות או סלט חם , חלק מאנטיפסטי, תוספת לפיצה , לפסטה ועוד ועוד. בשמן הזית שבו שרו הארטישוקים אני משתמשת כבסיס לרטבים , לטיבול סלט או הכי כיף לטבול בו לחם ולהתענג..

המתכון המצורף מבוסס על הדרך האיטלקית המסורתית של שימור בשמן זית וניתן להשתמש בו כדי לשמר לא רק ארטישוק, אלא גם בצלצלי פנינה, שום ירוק, פלפלים, פול טרי ועוד.

DSC_0011

DSC_0037

DSC_0047

ארטישוק משומר בשמן זית

  • 5 ארטישוקים טריים בגודל בינוני
  • שומר בגודל בינוני
  • 11/2 כוסות יין לבן
  • 1 כוס חומץ בן יין
  • כפית מלח
  • 1 כפית זרעי שומר
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית פלפל שחור ורוד
  • 11/2 כוסות שמן זית פירותי  כתית מעולה
  • 2-3 עלי דפנה
  • ½ כפית צ'ילי גרוס

 

לקלף את הארטישוק ולחתוך את הלב לשמיניות. לחתוך גם את פקעת השומר לשמיניות.

בסיר להרתיח את היין והחומץ עם כפית מלח.

כשהנוזל רותח להכניס את הארטישוק ולבשלו כ 4 דקות – חשוב לשמור שלא יתרכך – שלא ניתן יהיה לנעוץ מזלג בקלות.

בסוף הבישול יש  להוציא את חתיכות הארטישוק בכף מחוררת ולפרוש אותם על מגבות נייר לניקוז.

יש לעשות את אותה פעולה גם עם השומר.

כאשר הארטישוק והשומר יבשים, יש להעבירם  לקערה. מפזרים מעל זרעי השומר, זרעי כוסברה, פלפל וצ'ילי גרוס. מוסיפים 3-4 כפיות של שמן זית ומערבבים היטב

את הארטישוק המתובל והשומר מעבירים  לצנצנת 1-ליטר מסדרים את עלי הדפנה , השומר והארטישוק. יוצקים במספיק שמן זית לכיסוי החתיכות, לוחצים עם כף על הארטישוק כדי לוודא שהשמן זית מגיע לגובה של 1.5 סנטימטרים מעל הארטישוק והשומר .

את הצנצנות משאירים  בטמפרטורת החדר למשך 2 ימים, ולאחר מכן מכניסים למקרר לתקופה של עד 6 חודשים.

לקראת סוף עונת הארטישוק  אני מכינה מהמעדן הזה לתקופת הקיץ, אני מעקרת את הצנצנות מה שיאפשר לי לשמר את הארטישוק  לטווח ארוך  ולשמור את הצנצנות מחוץ למקרר.  אני  מרתיחה את הצנצנות והמכסים  במשך 15 דקות בסיר גדול של מים במצב רתיחה . לאחר מכן ממלא את הצנצנות וסוגרת את הפקק בעודו חם מה שיוצר בפנים וואקום המבטיח שלא יכנסו חיידקים פנימה .

  1. אורלי לוי הגיב:

    מדהים ! מדהים !

    תודה רבה

  2. נטע הגיב:

    אני כבר מלא זמן מחפשת מתכון לארטישוק משומר בשמן זית!שמחה שמצאתי את האתר שלך:)
    רציתי לשאול אם לא אוהבים שומר אפשר פשוט להשמיט או להוסיף משהו במקום? אפשר לתבל בפטרוזיליה ואורגנו קצוצים?
    תודה רבה!!

    • איריס לוי הגיב:

      היי נטע
      אין בעיה להחליף את השומר בשום או כל צמח תבלין שאת אוהבת . מעדיפה תימין ולא פטרוזיליה

      • שימרית ציקורל הגיב:

        איפה משיגים ארטישוק מהסוג נועם?
        אם מחליפים שומר בתימין, לשים תימין טרי? כמה?
        תודה!

        • איריס לוי הגיב:

          היי שימרית – את הארטישוק של נועם אפשר לקנות מידי יום בחוות הארטישוקים במושב ניר בנים . בסופי שבוע יש במקום ארוחות על טהרת הארטישוק . מצרפת את מספר הטלפון של נעם 0542278637.
          אין בעיה להחליף את השומר בתימין טרי כ3 ענפים על 10 – 12 ראשים

  3. אנונימית הגיב:

    תודה על הפוסט! (: תוכלי לפרט על דרך יצירת הוואקום? יש מתכון עם וידאו שעליו התבססת שיכול להמחיש את העניין?

השאר תגובה