איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

הקיץ כבר כאן וזה הזמן להכין מעדנים טעימים ומצננים . הפעם אני מכינה ארטיקים טעימים קלים להכנה וקלים בקלוריות .חשוב לי במיוחד שהארטיק תפוז ומעדן סויה ביתי שאני מכינה יהיה בריא – ללא חומרי צבע , ללא חומרים משמרים , עם מעט סוכר.

מתארחים אצלנו היום חברים טבעוניים לכן הארטיקים יהיו ללא מוצרי חלב . הבסיס המרכזי הוא  מעדן סויה ביו של תנובה שהוא  "יוגורט" במתיקות עדינה. הארטיק מומתק בסירופ אגבה הנותן מתיקות עדינה , אפשר להשתמש גם בסילאן אך הוא ישנה את צבע הארטיק. הכיף הגדול בארטיקים האלו הוא השימוש בפרי טרי – אני השתמשתי בתפוזים – מיץ וחתיכות פרי אך אפשר להשתמש בכל פרי שאתם אוהבים – תות , אננס קיווי וכמובן כל פירות הקיץ אפרסקים ענבים וכו' . ממליצה להכין את ארטיקים עם הילדים  מה שיבטיח אחר צהריים שמח ואכילה עוד יותר שמחה שלהם את הארטיקים המרעננים והבריאים האלה .

 

ארטיק תפוז ומעדן סויה ביתי

  • 2 יחידות מעדן סויה ביו של תנובה
  • מיץ משני תפוזים
  • פלחים של תפוז ללא החלק הלבן חתוכים לקוביות
  • מיץ מחצי לימון קטן
  • 1/2 כפית גרדת לימון
  • 2 כפות סירופ אגבה

מערבבים בקערה, מיץ לימון עם מיץ תפוזים

בקערה שניה מערבבים  מעדן סויה ביו עם גרדת לימון וסירופ אגבה.

ממלאים חצי מיכל להכנת ארטיקים לסירוגין בתערובת הסויה , מיץ תפוז וחתיכות פרי טרי .

ממלאים עד הקצה ומכניסים את המקל.

משהים  במקפיא ל 3-5 שעות.

כדי לשחרר את הארטיק מהמכל  מכניסים את החלק התחתון לכוס עם מים פושרים.

השאר תגובה