איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

ארוחת עשר לבית הספר

ארוחת עשר מהממת לבית הספר

היום הראשון בחודש ספטמבר תמיד עורר בי תחושות מעורבות . תחושות של שמחה , התרגשות , התחדשות , הקלה וגם עצב .

מקור התחושות השמחות קשורות להתחדשות ההתפתחות הסקרנות לקראת חוויות חדשות אצל הילדים וגם – שמחה שהחיים חוזרים לשגרה . תחושות ההקלה מקורם כמובן כולן השחרור מהילדים  24/7. היה כיף בחופש , אפילו שפרפרנו בין סידור לחופש , בריכה , ארטיק ובייביסיטר אצל סבתא  . אבל צריך לחזור לשגרה המבורכת .

סביב האחד בספטמבר ,לאחר שסימנו לקנות , לעטוף לחדד ולמשש את הספרים החדשים  תמיד מתגנבת המחשבה  איך לשדרג לגברברים שלי את ארוחת עשר לבית הספר – ככל שהם גדלים הצרכים הקולינריים שלהם משתנים – בכמות , באיכות ובמיוחד ברצון שלהם ללמוד , להתנסות ולטעום .אחרי שעתים – שלוש שעות לימוד הרעב מתחיל להציק ואז  ארוחת הכריך, מזינה ומשביעה תסדר הכול .אני  מוסיפה גם פרי ועוד תוספת כמו מעדן עם גרנולה או שוקו

אני מכינה לבנים ארוחת עשר לבית הספר כריכים חמים – טוסט לבית הספר/ לתיכון / לבסיס / לאוניברסיטה . נכון הטוסט לא נשאר חם חם אבל אם עוטפים את הכריך ברדיד אלומיניום החמימות נשמרת לפחות עד הארוחה הראשונה. – ממליצה לעטוף בנייר אפייה ועליו את רדיד האלומיניום.

אפשר להשתמש בלחם אחיד , לחם מלא , לחם ללא גלוטן , לחמנייה מיוחדת ואני אוהבת להשתמש בטורטיה !

לשימוש בטורטיה יש כל כך הרבה יתרונות !

  • הטורטייה  דקה ומקבלת באהבה כל מילוי .
  • הטורטייה נשמרת בשקית אטומה  במזווה עד לפתיחתה
  • טורטייה ניתנת לחיתוך למנות – חשוב במיוחד לילדים צעירים.
  • טורטייה ניתנת למילוי מלוח וגם מתוק
  • כשנותנים לילד כריך טורטייה הוא ירגיש שפינקנו אותו , יש לו כריך מיוחד.

החשיבות באפשרות החיתוך של הטורטייה למנות הוא גדול – אם הילד צעיר , לרוב הוא לא גומר סנדוויץ' שלם ואז זורק את הנותר , מאוחר יותר יהיה רעב אבל …. אין כריך הוא זרק. את הטורטייה אני ממליצה לחתוך לרבעים או אפילו לשמיניות . כך אפשר גם לחלק כריך עגול כזה לשני ילדים צעירים.

ארוחת עשר מהממת לבית הספר

DSC_9153

DSC_9157

DSC_9169

ארוחת עשר מהממת לבית הספר

אז אני מכינה לילדי טורטייה במילוי גבינות תנובה + ממרחים + ירקות – כמובן לכל אחד את התמהיל שהוא אוהב .

לגדול : ממרח עגבניות מיובשות , עגבניות טריות , זיתים ירוקים , גבינת עמק ורוקט.

האמצעי : טפנד זיתים , גבינת עמק , פלפל אדום קלוי , גבינה צפתית ועלי חסה

הקטן – הבררן : קטשופ בצל ירוק וגבינת עמק .

אז כנסו למטבח ופנקו את הילדים שלכם באחד בספטמבר וגם את עצמכם.

השאר תגובה