איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_9163

היום הראשון בחודש ספטמבר תמיד עורר בי תחושות מעורבות . תחושות של שמחה , התרגשות , התחדשות , הקלה וגם עצב .

מקור התחושות השמחות קשורות להתחדשות ההתפתחות הסקרנות לקראת חוויות חדשות אצל הילדים וגם – שמחה שהחיים חוזרים לשגרה . תחושות ההקלה מקורם כמובן כולן השחרור מהילדים  24/7. היה כיף בחופש , אפילו שפרפרנו בין סידור לחופש , בריכה , ארטיק ובייביסיטר אצל סבתא  . אבל צריך לחזור לשגרה המבורכת .

סביב האחד בספטמבר ,לאחר שסימנו לקנות , לעטוף לחדד ולמשש את הספרים החדשים  תמיד מתגנבת המחשבה  איך לשדרג לגברברים שלי את ארוחת ה 10 – ככל שהם גדלים הצרכים הקולינריים שלהם משתנים – בכמות , באיכות ובמיוחד ברצון שלהם ללמוד , להתנסות ולטעום .אחרי שעתים – שלוש שעות לימוד הרעב מתחיל להציק ואז  ארוחת הכריך, מזינה ומשביעה תסדר הכול .אני  מוסיפה גם פרי ועוד תוספת כמו מעדן עם גרנולה או שוקו

אני מכינה לבנים כריכים חמים – טוסט לבית הספר/ לתיכון / לבסיס / לאוניברסיטה . נכון הטוסט לא נשאר חם חם אבל אם עוטפים את הכריך ברדיד אלומיניום החמימות נשמרת לפחות עד הארוחה הראשונה. – ממליצה לעטוף בנייר אפייה ועליו את רדיד האלומיניום.

אפשר להשתמש בלחם אחיד , לחם מלא , לחם ללא גלוטן , לחמנייה מיוחדת ואני אוהבת להשתמש בטורטיה !

לשימוש בטורטיה יש כל כך הרבה יתרונות !

  • הטורטייה  דקה ומקבלת באהבה כל מילוי .
  • הטורטייה נשמרת בשקית אטומה  במזווה עד לפתיחתה
  • טורטייה ניתנת לחיתוך למנות – חשוב במיוחד לילדים צעירים.
  • טורטייה ניתנת למילוי מלוח וגם מתוק
  • כשנותנים לילד כריך טורטייה הוא ירגיש שפינקנו אותו , יש לו כריך מיוחד.

החשיבות באפשרות החיתוך של הטורטייה למנות הוא גדול – אם הילד צעיר , לרוב הוא לא גומר סנדוויץ' שלם ואז זורק את הנותר , מאוחר יותר יהיה רעב אבל …. אין כריך הוא זרק. את הטורטייה אני ממליצה לחתוך לרבעים או אפילו לשמיניות . כך אפשר גם לחלק כריך עגול כזה לשני ילדים צעירים.

DSC_9152

DSC_9153

DSC_9157

DSC_9169

DSC_9171

אז אני מכינה לילדי טורטייה במילוי גבינות תנובה + ממרחים + ירקות – כמובן לכל אחד את התמהיל שהוא אוהב .

לגדול : ממרח עגבניות מיובשות , עגבניות טריות , זיתים ירוקים , גבינת עמק ורוקט.

האמצעי : טפנד זיתים , גבינת עמק , פלפל אדום קלוי , גבינה צפתית ועלי חסה

הקטן – הבררן : קטשופ בצל ירוק וגבינת עמק .

אז כנסו למטבח ופנקו את הילדים שלכם באחד בספטמבר וגם את עצמכם.

השאר תגובה