איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

זו אמת גלויה מזה זמן רב שאיטליה היא אהובתי . הנופים , האנשים השפה ובמיוחד הטעמים . המטבח האיטלקי בורך במגוון טעמים הודות לאזור הגאוגרפי בו היא נמצאת . הקירבה למדינות הצפון העשירות בתרבות בישול ייחודית כגרמניה, שוויץ העשירו את המטבח האיטלקי בשימוש בשמנת , חמאה , ובשר מעושן עשיר בטעמים . מדרום ההשפעה הים תיכונית ובלקנית שהעשירה את המטבח בעגבניות , לוונדר, לימון ופיסטוקים . השילוב ביניהם  בסיר אחד יצר ביחד מטבח רענן, ייחודי המבוסס על חומרי גלם טריים ואיכותיים  המשדר שובבות שמחה ומסורת רבת שנים.

מתחם שרונה הממוקם במרכז תל אביב הולך ותופס את מקומו כמרכז הבילוי הקולינרי החדש של העיר . השילוב היחודי של חדש וישן, בנייני ברזל וזכוכית המשקיפים מלמעלה על מבני הטמפלרים היפהפיים ששוחזרו באופן מרגש ביותר יוצרים תמהיל משגע הטבול בגינון מיוחד של פינת חמד מרגשת מזמין ומרגש.

DSC_0323

בצידו המערבי של שרונה  ממוקם מתחם "ליטל איטלי" שהוא מתחם איטלקי קולינרי אחר וייחודי  המאגד בתוכו  4 מסעדות שהן חוויה קולינריות שונה: טרטוריה, וינריה, קרנבירה ופיקניק, שוק אוכל בוטיקי שיקי ומיוחד.

עושר של מנות וטעמים נכונים למבקרים במתחם – פסטות , פיצות , סלטים גלידות יין והכי הכי – בשרים.

את ליבי שבתה מסעדת הקרנבירה  שהיא בר בשר בקונספט ייחודי בהשראת צפון איטליה המציעה שילוב מיוחד בין בשר לבירה. טעמתי במקום  מבחר אנטיפסטי מיוחדים ,שנהניתי מהם מאוד. אהבתי מאוד את הבשרים המעושנים בעישון עצמי תחת ידו האמונה והמקצועית של שף יוגב יורס..

מאוד אהבתי את החמוצים המיוחדים במנת האנטי פסטי שהוגשה ושמחתי לקבל את המתכון לחמוצים אלה ולשתפו אתכם.

DSC_0249

ירקות תחמיץ זעפרן ושורשים

  • מים 1 ליטר
  • חומץ טבעי1 ליטר
  • סוכר700 גרם
  • מיץ לימון    60 מיל
  • כף מלח
  • פלפל שאטה גרוס   10 גרם
  • פלפל אנגלי  10 גרם
  • כוכב אניס 2 יחידות
  • זעפרן    1 גרם
  • גזר- פרוס דק 300  גרם
  • שומר- חתוך לחצי ופרוס דק   300 גרם
  • כרובית קטנה מפורקת לפרחים
  • 5 גבעולי סלרי אמריקאי

מרתיחים  את הנוזלים ותבלינים, מבשלים יחד כחמש דקות

מסדרים את הירקות בקופסה ויוצקים על הירקות את התחמיץ החם, מצננים

לאחר יממה בהשריה- מעבירים לצנצנות עם נוזל התחמיץ והירקות אוטמים היטב ומעבירים מיד למקרר

מאוד ממליצה לכם להכין כמות גדולה כי החמוצים הללו יחטפו .

DSC_0316

DSC_0324

ממליצה בחום רב להגיע בשעת בין ערביים למתחם ליטל איטלי  , להתחיל את הביקור בפיצה קטנה , גלידה ומשם לצאת לטיול ברחובות היפים בינות לבריכות  עם צמחי נופר והגינון המיוחד. להביט בשקיעה ממערב המשתקפת בבניינים הגבוהים וליהנות מהבריזה מהים. ללגום איזו כוסית של יין איטלקי – לבן ולעלות לקרנבירה בקומה השנייה של המבנה ולהרגיש בצפון איטליה , ליהנות מערב בשרי מיוחד ומענג.

DSC_0350

DSC_0362

DSC_0370

DSC_0361

השאר תגובה